РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ИЗ СОМБОРА Небојша убијен због ДУГА ЗА ДРОГУ, породица и пријатељи У ШОКУ

0

У истрази убиства Небојше Карана (26) из Сомбора, који је после 18 дана потраге нађен мртав у башти салаша на путу Сомбор – Суботица, и то са две ране настале мецима из ватреног оружја, полиција је дошла до сазнања да је младић дуговао новац дилерима дроге.

небојша каран
Небојша Каран / Фото: Приватна архива

Каран је, како сазнајемо, већ дуже време користио дрогу и наводно је дуговао онима који су га снабдевали. Неке информације указују да је чак од зеленаша позајмљивао новац да би платио за свој порок.

– Иако његова околина тврди да није био повезан са људима из криминогене средине, наша сазнања указују да је био зависник. Сумњамо да иза његовог убиства стоје они од којих је позајмио новац да би платио дрогу или дилер коме је дуговао велику суму за „потрошену робу“ – каже саговорник Блица упознат са истрагом.

Небојша Каран, према нашим сазнањима, раније није повезиван са нарко – миљеом Сомбора, а једино је привођен због туче у једном локалу.

Подсећамо да се младићу изгубио сваки траг 9. фебруара око 20 сати, када је после кратког позива, изашао из породичне куће без мобилног телефона. Његов брат и отац били су код куће, али су чули само затварање улазних врата, мислећи да је Небојша изашао напоље.

небојоша каран
Убијени младић Небојша Каран / Фото: Приватна архива

Међутим, посумњали су да нешто није у реду када су схватили да он није понео свој мобилни телефон и нестанак су пријавили полицији. Према речима његове мајке Радмиле „њен син никада не оде нигде ни на 15 минута, осим ако оде до капије у дворишту, а да се не јави и телефон је увек имао са собом“.

Несталог младића тражила је и шира фамилија, комшије и његови школски другови. Нико у породици и његовом окружењу није посумњао да је Небојша могао да буде повезан са криминогеном средином. Његова мајка тврди да су у породици владали нормални односи, а да је њен син водио миран живот.

Баш на дан нестанка, кум му је јавио да је добио кумче. Завршио је средњу школу, положио возачки испит и уписао курс енглеског језика. Иако су се током истраге људи јављали полицији са неким информацијама, ниједна није дала резултате. Мајка не сматра да су биле лажне, него да једноставно нису довеле до разрешења.

Тело Небојше Карана после 18 дана, пронађено је на напуштеном салашу, километар од породичне куће са прострелним ранама, у главу и стомак.

Према незваничним информацијама до којих је Блиц дошао, младић је упуцан пре отприлике две недеље, утврдили су мртвозорници на основу рана које су затекли на беживотном телу 26-годишњака.

Породица је након његовог нестанка проверила све телефонске бројеве, али нису добили нове информације о њиховом сину и брату.

Како је његова мајка раније изјавила за Блиц не сумња ни на кога, „када листам његов телефон сви су ми у именику добри, а онда на мах мислим другачије“.

А. Ж. А, М. П, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.