Поново проплакала икона Пресвете Богородице у Бару! (ФОТО)

Икона Пресвете Богородице у Храму Светога Јована Владимира у Бару почела је опет да мироточи.

икона пресвете богородице

Икона Пресвете Богородице у Храму Светога Јована Владимира у Бару почела је опет да мироточи, сазнаје и фотографијом документује портал Српско уједињење.

Почетком октобра прошле календарске године портал Српско уједињење први је писао о чуду Божјем у барском храму. Значајан број медија у Србији (у Црној Гори нико други о томе није писао), у интервалу до нове календарске 2020. године, извештавао је, после писања Српског уједињења, да копија иконе Пећке Богородице која се налази у храму Светог Јована Владимира у Бару дуже време “помало“ мироточи.

Крајем године су се појавиле фотографије на друштвеним мрежама које су доказале да је икона буквално проплакала.

Подсећамо и да је тада један од уваженијих теолога Српске православне цркве, с којим смо разговарали о овом феномену и који нам је дао информацију и фотографије које свједоче о чуду, устврдио за Српско уједињење да је сваки случај мироточења иконе Мајке Божје, без изузетка, реакција на људске грехове.

“Богородица, Христова мајка, мајка је свих људи. Она према свим људима има универзални мајчински и заштитнички однос. Зато је најјача молитва управо њој. Свака молитва Богородици иде директно пред Господа Исуса Христа. Када икона Мајке Божје мироточи, порука је јасна: треба да се као појединци и као колектив замислимо над оним што чинимо или над оним што се чини у наше име. Док још можемо, на време“, закључио је тада наш саговорник.

Он је данас, ексклузивно за портал Српско уједињење, казао да је епидемија коронавируса показала да Мајка Божја на време опомиње.

икона пресвете богородице
Икона Пећке Богородице у Храму Светог Јована Владимира у Бару

“Чудо Божје, када се догодио Христов народ у Црној Гори, одмах после суза Мајке Божје, ублажило је широм српских земаља последице коронавируса. Нове сузе Мајке Божје сведоче да нас чекају нова искушења. Да ли је у питању упозорење нашим епископима због занемаривања пуноте Васкрса или је нешто друго у питању, видећемо. Свакако, није добро. Мајка Божја нас, у сваком случају, зове у цркве и тражи да појачамо искреност и усрдност наших молитава“, закључио је саговорник портала Српско уједињење.