ЛОПОВ ПРЕГАЗИО ДЕЧАКА УКРАДЕНИМ АУТОМОБИЛОМ Тинејџер (16) који је погинуо код Пирота био НАЈМЛАЂИ БОРАЦ ЗА РЕКЕ СТАРЕ ПЛАНИНЕ

0

Срђан Ђошић (16), дечак који је погинуо у ноћи између суботе и недеље када га је украденим колима ударио Милан Ћирић (39) док је возио бицикл, био је најмлађи борац против изградње многобројних мини-хидроелектрана на Старој планини. Великим бројем објава на друштвеним мрежама активисти се масовно опраштају од њега, а најављује се и покретање петиције да се један од мостова назове управо по њему.

срђан ђошић
Срђан Ђошић / Фото: Facebook screenshot

– Срле, да си имао времена за последњу жељу, верујем да би она била да се у сливу Темштице не изгради ниједна МХЕ. Наша је обавеза да ти ту жељу испунимо и ми ћемо те реке бранити животом. Спавај мирно, онај ко дође са намером да поремети твој мир биће уништен – једна је од објава којом се познаници и пријатељи овог тинејџера поздрављају с њим.

Осим утешним и топлим речима, активисти су одлучили да помогну Срђановим родитељима тако што ће сакупити новац који ће им у овим тешким тренуцима макар мало олакшати.

Срђан Ђошић
Срђан Ђошић / Фото: Facebook

Подсећања ради, тинејџер је настрадао када је са другаром Мартином (23) возио бицикл у околини села Блато. На њих је тада, аутомобилом који је претходно украо, налетео Милан Ћирић (39) и ударио их. Срђан је на месту остао мртав, док је његов другар прошао са лакшим телесним повредама.

Да ствар буде још трагичнија, Ћирић ни у једном тренутку није застао да погледа и пружи помоћ повређеним дечацима, него је наставио да јури украденим аутом притом вукући двоточкаша који се закачио за његов аутомобил. Недуго затим, Ћирић је ухапшен у таксију у Пироту, вероватно док је покушавао да побегне, а украдено возило је пронађено насред пута са видним оштећењима.

срђан ђошић
Фото: Facebook

Бахати лопов који је згазио тинејџера украденим аутомобилом одговараће за три кривична дела

Возач Милан Ћирић (39) који је усмртио малолетног Срђана Ђ. (16) и повредио Мартина Т. (23) пред тужиоца ће највероватније бити изведен данас. Како Блиц сазнаје, њему се стављају три кривична дела на терет – тешко дело против безбедности саобраћаја, непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и неовлашћено коришћење туђег возила.

Према незваничним информацијама, двоточкаш једног од тинејџера се после ударца закачио за Ћирићев аутомобил, али га ни то није поколебало да се заустави, него је наставио да бежи са места несреће.

Ухапшен у таксију

Сулуда вожња која је однела један дечји живот започета је када је Ћирић украо аутомобил марке „фиат браво“ исте вечери у Улици Драгољуба Миленковића. Украденим возилом је обилазио околна села, а на излазу из села Блато, нажалост, налетео је на несрећне тинејџере.

Да ствар буде још тужнија, Ћирић ни у једном тренутку није застао да види шта се догодило са дечацима и евентуално им пружи помоћ. Поједини локални медији су пренели да је двоточкаш који се закачио за његов аутомобил вукао чак неколико километара остављајући видљиве трагове по путу. У међувремену, мали Срђан је издахнуо, а његовом пријатељу Мартину су констатоване лакше телесне повреде.

срђан ђошић
Хапшење / Фото: А. Димитријевић, РАС Србија

Полиција је нешто касније пронашла украдени аутомобил насред пута, са видним оштећењима, а Ћирићу су стављене лисице на руке док се возио у таксију, вероватно покушавајући да побегне. Према речима мештана, сви они, али и полиција, добро познају Милана Ћирића. Ради се о изузетно проблематичном мушкарцу, кога зову и Папундек.

Како су комшије испричале, на овој деоници често долази до несрећа и није реткост да млади губе главу због непажње других учесника у саобраћају.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.