Приводе се крају припреме за протест – Стефановић: Полиција у Скупштини да би спречила паљење и крађу

Пред зградом Народе Скупштине у току су завршни радови на постављању бине и озвучења за протестни скуп „Сви као један” најављен за 15 часова.

сви као један
Фото: Танјуг

Испред зграде није видљиво присуство полиције, а како су представници Демократске странке (ДС) рекли, велики број полицајаца је у самој згради парламента.

Шеф Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, који је за тренутак изашао из Скупштине, рекао је да се у згради налазе посланици владајуће коалиције како би спречили евентуално насилно заузимање те институције, јавља Бета.

На степеништу испред Зграде Скупштине Србије Симо Спасић из Удружења породица киднапованих и убијених на Косову предао је фотографије киднапованих и убијених.

Саобраћај се одвија несметано, а на платоу испред Скупштине још нема окупљених грађана и представника опозиционих странака.

Живковић: Протест ће ићи до Владе, Славије и назад до Дома Народне скупштине

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас је да ће на протесту опозиције у Београду у првих сат времена говорити јавне личности, а затим ће шетња ићи до Владе, Славије и назад до Дома Народне скупштине. Он је на редовној конференцији Нове странке најавио да ће политичари говорити од 17 сати и да постоји „неколико варијанти шта даље, али ниједна није опасна”.

„Нема никавих ад хок решења, никаквих упада у РТС, Скупштину и Преседништво нити било шта друго. Немам ништа против упада у Председништво, али са јасним планом и то мора да се зна унапред”, казао је он, јавља Бета.

Живковић је додао да нема шансе да се данас на протесту деси нешто непредвиђено и упозорио да „не можемо победити тако што ћемо бити гори” од председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића.

Протест „Сви као један – Један од пет милиона” почеће данас у 15 сати испред Дома Народне Скупштине.

бесмртни пук
Небојша Стефановић/Фото: архива

Стефановић: Полиција је у Скупштини да би спречила паљење зграде, крађу слика и намештаја

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се полиција налази у згради Скупштине да спречи да неко поново покуша да пали ту зграду, краде слике и намештај и да обезбеди сигурност за све посланике и раднике у тој институцији. Стефановић је на свом твитер налогу написао да је полиција у Скупштини по одобрењу генералног секретара Народне Скупштине.

„Ако је неко планирао да упада у државне институције, као што је то био случај са зградом РТС-а, то неће моћи”, поручио је Стефановић, јавља Бета.

Бета