Шокантне фотографије током чишћења реке код Ниша: Читаву дневну собу извукли из воде, у таласима нашли брусеве, играчке, слике, кревете… (ФОТО)

Не требају нама непријатељи, сами смо себи довољни. Погледајте слике ужаса после акције на Габровачкој реци.

на габровачкој реци
Радне акције, Делијски вис, Ниш / Фото: Фејсбук

Две фотеље, неколико аутомобилских гума, урамљену слику, плишане меде и старе патике – све су то чланови Радне акције Делијски вис из Ниша извукли из Габровачке реке приликом јучерашњег чишћења овог водотока. Десетине џакова различитог отпада напустило је корито ове реке након што су ови одговорни момци покупили отпад који су несавесни суграђани ко зна када ту бацили.

на габровачкој реци
Десетине џакова различитог отпада напустило је корито ове реке / Фото: Радна акција Делијски вис

– Наши волонтери из реке извукли су кабасти и комунални отпад: две фотеље, пар аутомобилских гума и на десетине џакова различитог отпада. Овом приликом апелујемо на све грађане да не бацају ђубре у реку и да чувају околину – написали су из Радне акције Делијски вис на својој Фејсбук страници. Како каже Милован из овог удружења, Габровачка река протиче кроз њихово насеље, а када су видели колико је загађена, позвали су комуналну полицију да реагује, а сами решили да дају пример како се води рачуна о својој средини.

на габровачкој реци
Река је била пуна намештаја / Фото: Радна акција Делијски вис

– Део реке које смо чистили није био нимало лак. Радили смо скоро осам сати и избацили око 10 кубика ђубрета. Доле се налазило све и свашта, од обуће, до делова аутомобила, грађевински шут, луткице, кревети, лустери, ма цела једна дневна соба била је у реци. Ми смо набавили конопце да извучемо отпад, а ЈКП „Наисус“ нам је донирало чизме да бисмо могли да уђемо у воду – каже Милован.

на габровачкој реци
Неко је бацио слику у реку / Фото: Радна акција Делијски вис

На акцији су им се придружили и начелник комуналне полиције Милан Ђорђевић и комунална инспекторка општине Палилула Ивона Мурге. Иначе, акцијаши, којих има око 40, већ три године раде сваке суботе до краја лета. Помажу свуда где је потребно – чисте, крече, уређују игралишта, а идуће суботе поставиће нове клупе у свом насељу.

на габровачкој реци
Избацили су око десет кубика отпада / Фото: Радна акција Делијски вис

Телеграф