ЈЕЗИВО! У КРУГУ НИШКОГ ЗАТВОРА ПРОНАЂЕНИ ЉУДСКИ ОСТАЦИ Радници постављали каблове, па пронашли лобању, бутну и још две кости! То није најстрашније што су Нишлије откриле

0

Остаци пронађени на дубини од око метар

остаци
Затвор, Ниш / Фото: Танјуг

Шок у затвору! Делови лобање и још две кости пронађене су у кругу Казнено-поправног завод у Нишу, а сумња се да је реч о људским остацима.

Како наводи портал Јужневести, радници затвора су наишли на лобању, бутну и још једну кост док су постављали електричне каблове. Остаци су пронађени у земљи, на дубини од око метар, иза старих радионица код погона овог затвора.

– У тужилаштву кажу да су пронађене кости послате на анализу ДНК да би се утврдило да ли су људског порекла. Обављен је увиђај и издата је наредба да се обави вештачење. Реч је о редовној процедури да би се утврдило из којег периода потичу кости и да ли је евентуално реч о насилној смрти – наводе извор близак тужилаштву.

Сумња се да је реч о скелету старом око сто година, када на том месту затвор још није постојао.

Подсетимо, то није најстрашније што су грађани Ниша некада открили. У марту прошле године пронађена је људска лобања у селу Каменица код Ниша, за коју се одмах претпоставило да припада несталом професору у пензији. Нешто раније, у марту 2017. године пронађена је и лобања у дворишту психијатријске болнице недалеко од Ниша.

остаци
Лобања / Фото: Pixabay

Лобање лежале у дворишту луднице и испод градилишта

март 2019 – Пронађена је људска лобања у селу Каменица код Ниша, а одмах се посумњало да припада Томиславу Голубовићу, професору у пензији. Поред остатака пронађена је његова гардероба са документима. Голубовић је нестао 30. децембра 2018.

март 2019 – Кости, лобања и део скелета пронађени су на Петроварадинској тврђави, а сумњало се да припадају старици Љ. С. (66), која је у јулу 2018. нестала из старачког дома.

јул 2018 – Грађевински радници у Југ Богдановој улици у Београду пронашли су људску лобању приликом грађевинских радова, на дубини од четири метра.

март 2017 – Људска лобања пронађена је у дворишту психијатријске болнице у Горњој Топоници код Ниша. Остаци су пребачени у Завод за судску медицину на анализу ДНК.

Н. Г, Ало

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.