ЈЕЗИВО! У КРУГУ НИШКОГ ЗАТВОРА ПРОНАЂЕНИ ЉУДСКИ ОСТАЦИ Радници постављали каблове, па пронашли лобању, бутну и још две кости! То није најстрашније што су Нишлије откриле

Остаци пронађени на дубини од око метар

остаци
Затвор, Ниш / Фото: Танјуг

Шок у затвору! Делови лобање и још две кости пронађене су у кругу Казнено-поправног завод у Нишу, а сумња се да је реч о људским остацима.

Како наводи портал Јужневести, радници затвора су наишли на лобању, бутну и још једну кост док су постављали електричне каблове. Остаци су пронађени у земљи, на дубини од око метар, иза старих радионица код погона овог затвора.

– У тужилаштву кажу да су пронађене кости послате на анализу ДНК да би се утврдило да ли су људског порекла. Обављен је увиђај и издата је наредба да се обави вештачење. Реч је о редовној процедури да би се утврдило из којег периода потичу кости и да ли је евентуално реч о насилној смрти – наводе извор близак тужилаштву.

Сумња се да је реч о скелету старом око сто година, када на том месту затвор још није постојао.

Подсетимо, то није најстрашније што су грађани Ниша некада открили. У марту прошле године пронађена је људска лобања у селу Каменица код Ниша, за коју се одмах претпоставило да припада несталом професору у пензији. Нешто раније, у марту 2017. године пронађена је и лобања у дворишту психијатријске болнице недалеко од Ниша.

остаци
Лобања / Фото: Pixabay

Лобање лежале у дворишту луднице и испод градилишта

март 2019 – Пронађена је људска лобања у селу Каменица код Ниша, а одмах се посумњало да припада Томиславу Голубовићу, професору у пензији. Поред остатака пронађена је његова гардероба са документима. Голубовић је нестао 30. децембра 2018.

март 2019 – Кости, лобања и део скелета пронађени су на Петроварадинској тврђави, а сумњало се да припадају старици Љ. С. (66), која је у јулу 2018. нестала из старачког дома.

јул 2018 – Грађевински радници у Југ Богдановој улици у Београду пронашли су људску лобању приликом грађевинских радова, на дубини од четири метра.

март 2017 – Људска лобања пронађена је у дворишту психијатријске болнице у Горњој Топоници код Ниша. Остаци су пребачени у Завод за судску медицину на анализу ДНК.

Н. Г, Ало