Купила штене јапанског шпица које је израсло у… изненађење! (ВИДЕО)

Кинескиња која је пре скоро годину дана купила „пса расе јапански шпиц“, шокирала се када јој је речено да њен љубимац уопште није пас, него лисица.

лисица
Овако заиста изгледа јапански шпиц

Госпођа Ванг купила је „штене“ у радњи за кућне љубимце и одгајала га месецима верујући да је то, како јој је приликом куповине речено, младунче јапанског шпица, међутим, када је после неколико месеци приметила да њен пас ниједном није залајао, да одбија да једе псећу храну и да његова длака постаје све гушћа и оштрија, почела је да брине.

Како преноси британски Дејли мејл, Вангова је купила „пса“ у провинцији Шанси на северу Кине прошлог лета за 160 евра, а како је младунче расло, његова њушка је почела да се развија у шпицасти облик, а реп је постајао све дужи.

лисица
Шиљата њушка и густо крзно

„Крзно је постајало све оштрије када је напунило три месеца. Његово лице је постало шпицасто, а реп је порастао много више него код нормалног пса“, рекла је она новинару кинеске регионалне телевизије

Како је истакла, други пси су се плашили њеног љубимца па је увек морала да га шета на повоцу, а људи у парку су јој говорили да то није пас него лисица.

Госпођа Ванг је одлучила да се упути у зоолошки врт у Таијуану и чује стручно мишљење о свом љубимцу.

лисица
Док је лисица била „штене“.

Сан Летиан стручњак за превенцију животињских епидемија у том зоолошком врту дочекао је забринуту власницу и потврдио њене сумње.

„На основу величине, у питању је врста лисице. Она има карактеристичан мирис који може да постане још јачи како расте“, објаснио јој је.

лисица
Власница је приметила да њен „пас“ ниједном није залајао за годину дана откако га је купила.

Бела лисица чија дужина сада износи 30 центиметара, очекује се да порасте још више, њена власница је одлучила да је преда зоолошком врту где ће моћи да добије прикладну негу и боље животно окружење.

„Ако вам буде недостајала, свратите да је посетите“, рекао је Сан Ванговој када се опраштала од свог љубимца.

Daily Mail Online