НОВИ ИЗЛИВИ УСТАШТВА У ХРВАТСКОЈ: Гради се фонтана у облику слова „U“

Мала загорска општина Коњшчина ускоро би требало да добије нови трг, којим ће доминирати фонтана која својим обликом подсећа на стилизовано слово „У“, односно на усташки симбол, преноси „Национал“.

Изградња Трга Фрање Туђмана, како се додаје, делимично се финансира и средствима из европских фондова, а свечано отварање требало би да буде 8. августа, на Дан општине.

Према писању „Национала“, иза целог пројекта стоји контроверзни начелник општине Коњшчина Мирко Крзнар (ХДЗ), који је наводно у разговорима са својим суграђанима и признао да намерно жели фонтану у облику слова „У“.

Осим тога, фонтана ће бити украшена светлима, како би ноћу била уочљива и атрактивна.

Саговорник „Национала“ из Коњшчине је рекао да је начелник Крзнар у неколико наврата казао да ће направити „прави хрватски трг који ће се ноћу видети и из авиона“.

Начелник Крзнар је, како се подсећа, прошле године за Дан општине организовао концерт Марка Перковића Томпсона.

И мада није открио колико му је платио за то, није ни демантовао наводе да је општина платила за концерт између 20.000 и 25.000 евра.

Подсетимо, у дубровачком насељу Хладница рано јутрос је на локалном терену за мали фудбал освануо кукасти крст формиран од клупа за седење, које иначе стоје одмах поред терена.

Новости