Млада врачара из Лесковца ЈЕДНИМ ТРИКОМ ојадила лаковерне жене, али све јој је пресело када је преварила СУПРУГУ ПОЛИЦАЈЦА

Ангелина Митровић из Лесковца (21) опљачкала је четири куће, односно њихове лаковерне становнике, у самом граду на Ветерници, Власотинцу и лесковачком селу Чекмин, током чина наводног скидања црне магије, и то гатањем (причањем, п. н.), како се у овде у народу назива ова врста сујеверја.

ангелина митровић
Фото: Илустрација

Према полицијском саопштењу, она је излазећи из кућа омађијаних укупно отежала џепове са 1.650.000 динара.

Тек после прве пљачке, од које је прошло четири месеца, 29. септембра она је пронађена и одређен јој је притвор до 30 дана за кривично дело превара, а пронађена је захваљујући томе што је у Чекмину налетела на кућу саобраћајног полицајца, од чије је супруге украла 200.000 динара.

Према незваничним полицијским изворима, Ангелина Митровић је само у једној пљачки била сама, а у преостале три је имала саизвршиоце.

Једну кућу у Лесковцу опљачкала је 6. јуна тако што је из ње однела накит вредан 70.000 динара. У августу је опљачкала две куће у Власотинцу. Из једне је однела златни накит вредан 300.000, а из друге чак око 700.000 динара. Последњи је био Чекмин, и за њу најнесрећнији. Ту јој њена наводна магија није помогла.

Опљачкани Власотинчани крију своја имена због мале средине, али су начули да су јој жене, јер је радила само са лаковерним женама, наводно добровољно давале накит и новац на двадесетчетворочасовно чување „како би деловала магија“, али случај у Чекмину говори о чистој крађи.

ангелина митровић
Фото: Stock Photo

Породицу у Чекмину крај Лесковца, која је остала без 200.000 динара, обишла је наиме Ангелина, Ромкиња с плавом косом, која је држала дечачића за руку, причају комшије које су то виделе.

– Претпоставили смо да је гатара јер нас овде често обилазе такве жене, некако као да смо подесни људи за превару – прича први комшија породице које је гатара покрала.

Изгледа да је жена која се бави црном магијом типовала баш жену четрдесетих година која је недавно изгубила сестру, а чији је супруг, парадоксално, саобраћајни полицајац.

Наш саговорник није видео шта се дешавало у самој кући, али је чуо од укућана.

– Најпре је гатара тражила чашу воде, а онда је развила причу о покојној сестри домаћице. Жена је почела да плаче. Гатара је затим рекла да ће јој помоћи да превазиђе бол, па је тражила да донесе сав новац који имају у кући и увије га у завежљај, што је ова и учинила. Док је она убеђивала ожалошћену жену, променила је завежљаје, па је узела пун, а оставила празан – прича један од Чекминаца.

Када се процес мађијања завршио, жена је устала, опет је ухватила за руку и домаћици препоручила: „Овај завежљај с новцем не дирај, не пипај. Мора да одстоји на том месту 24 часа како би се све чини и све моје молбе испуниле“. Затим је брзо напустила кућу.

ангелина митровић
Власотинце / Фото: Wikipedia

– У кући се задржала само десетак минута – вели комшија.

Када је сат касније дошао супруг с посла, питао је шта је у завежљају и супруга је испричала шта се десило. Искусни полицајац изгледа није веровао у магију, па је узео смотану стару крпу и отворио је. Тамо није било ничега, понајмање новца. И тако је случај пријавио својим колегама.

Врачари прети и до 10 година затвора

Иако против лесковачке врачаре још није подигнута оптужница, она ће највероватније, како сазнаје Блиц, бити терећена за кривично дело преваре. Како је прописао Кривични законик, у случају да превара прелази вредност од 1,5 милиона динара, што је случај када је у питању ова врачара која је оштетила грађане за више од 1,65 милиона динара, биће јој запрећено од две до десет година затвора, као и новчана казна.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.