Стање у коме се налази Косово и Метохија треба називати окупацијом – Митрополит Амфилохије и Милош Ковић (ВИДЕО)

У организацији Клуба за друштвене односе са Правног факултета у Београду одржана је трибина ,,Црква и држава кроз осам векова”.

црква и држава
Митрополит Амфилохије говори на трибини на Правном факултету

На Трибини су говорили Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, др Владимир Лепосавић, правни саветник Митрополије црногорско-приморске, српски историчар др Милош Ковић, професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Госте су дочекали представници управе Факултета, проф. др Татјана Јовановић и проф. др Бојан Милисављевић.

На трибини је митрополит Амфилохије, између осталог, казао да је једини владар који на Косову и Метохији стоји од 14. века Свети краљ Стефан Дечански и да стање у коме се сада налази Косово и Метохија треба називати окупацијом.

црква и држава

У свом обраћању др Милош Ковић је, између осталог, казао да Српска црква не може бити инструментализована и да још увек постоје владике који нису снисходљиви.

По завршетку, студент Марко Јокић је, у име Клуба за друштвене односе студената Правног факултета, уручио митрополиту Захвалницу „за истрајност у борби за истину, правду и одбрану имена и заоставштине српског народа“.

Трибина је отворена и закључена песмом и наступом Јефимије Ђиновић, студенткиње завршне године Правног факултета, а у програму је учествовао и академски хор „Обилић“.