Да ли опозиција и српски политичари ОДУСТАЈУ од Републике Српске?

Подсећамо јавност да је наша организација „Избор је наш“ 16/17. јула упутила апел политичким странкама у Републици Српској, амбасадама Америке и Велике Британије, као и канцеларији ОХР-а у БиХ.

писмо покрета избор је наш

Наше обраћање учињено је с намером да се потврди или негира чињеница да су јасни знаци политичких тензија у Републици изазвани искључиво вештачким путем и да као свој крајњи циљ имају тенденцију стварања нестабилности у друштву и на такав начин послуже за искориштавање овлашћења Високог Представника, чијим би мерама били склоњени са политичке сцене легитимно изабрани предстваници власти.

У овакој изузетно напетој ситуацији која угрожава јавну безбедност, ми смо покушали да добијемо одговоре на конкретна питања од релевантних политички представника у Републици Српској, представника међународне заједнице у БиХ и дипломатских преставника САД и Велике Британије, који су директно укључени у овај политички процес.

Током протекле седмице, наше обраћање је објављено на многим медијима и интернет порталима. Присутност нашега апела у медијима, даје нам за право да унапред осудимо евентуална оправдања од стране прималаца, да је наше обраћање из неког разлога није дошло до њих или да њима оно није било познато.

С обзиром да је од нашег обраћања прошло десет дана, а да одговори нису дошли, СНП „Избор је наш“ сматра неопходним и важним да саопшти следеће:

Потпуно одсутство реакције, потврде или негације, дипломатских представника Америке и Велике Британије, те канцеларије Високог Представника, потврђује наше закључке и сумње који су били изнесени у обраћању. Ово нам даје за право да још једном са великом забринутошћу потврдимо да је политичка нестабилност у Републици Српској изазвана искључиво вештаким путем, и не представља ништа друго до квалитетно испланиран пројекат дестабилизације у РС од стране западних земаља и чланица НАТО-а.

Истовремено потврђујемо одсутство реакције свих наших опозиционих парламентарних партија, на чију адресу је такође било послато обраћање. СНП са великом тугом сведочи да ни од једне опозиционе партије, није стигао одговор који би негирао наше закључке који говоре о директном саучествовању опозиције са западним земљама у организацији политичке настабилности у Републици Српској.

Одстуство одговора и ћутање пред конкретним питањима, природно намеће закључак да се ради о апсолутно свесној политичкој деградацији опозиције у РС, која зарад остварења својих политичких амбиција активно извршава инструкије из земаља Европске Уније.

укидање републике српске
Фото: Profimedia

Да ли у овом случају можемо сматрати да својим ћутањем опозиционе партије не само признају факт учешћа у политичкој прљавој игри, него се и свесно поносе својим издајничким активностима ?

Забринути за стабилност наше земље и будуност српскога народа ми се обраћамо свим политичким партијама и невладиним организацијама са позивом на превазилажење политичких тензија и стварање атмосфере напетости пред саме изборе. Нека политичка борба свих партија буде искључиво у духу демократских начела, а не политичких провокација које наше друштво и народ могу још више да поделе и разједине.

Бања Лука, 30. јула 2018.

Административна служба СНП – Избор је наш

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.