Вучић: Албанци и Македонци долазе да раде у Србији и то је фантастична вест! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Тирани договорена већа интеграција органа за ванредне ситуације и формирање јединственог тржишта рада са Северном Македoнијом и Албанијом.

јединствено тржиште
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

– Договорили смо се о већој интеграцији наших органа за ванредне ситуације, заједничком деловању ватрогасних и полицијских јединица у случају пожара, поплава, земљотреса и слично. Имаћемо јединствен систем, да истог тренутка можемо да реагујемо и помогнемо. То може да буде од изузетног значаја, што се видело приликом земљотреса у Албанији – рекао је Вучић на конференцији за медије.

Он је додао да ће следећи сусрет крајем јануара у Београду бити историјски, а да ће пре краја године грађани прелазити границу само са личном картом.

– Креиран је софтвер о јединственом тржишту рада. Ако Албанац или Македонац пређе у Србију, довољно је да користи свој телефон или компјутер и да се пријави да жели да ради. Дакле, ако Албанац пређе у Србију и пожели да ради, ми ћемо већ имати његове податке, јер смо умрежени. Тако ће бити и у обрнутом случају. У року од пет дана он ће добити евиденциони број и може да ради на територији наше земље све што жели и обрнуто.

Јединствено тржиште рада је револуција и фантастична вест, оценио је председник Србије.

– Тржиште радне снаге од 12 милиона, то је срашна вест за инвеститоре и донеће велике промене. То ће значити драматични прилив инвестиција, јер је важно странцима да имају сигурност на територији – истакао је Вучић.

Танјуг

1 коментар

  1. Čime se budala hvali to se pametni stide.
    Strani investitori u sopstvenoj zemlji je okupacija.
    Tuda radna snaga u tuđim firmama u tvojoj zemlji je uništenje nacije.
    Kada naciju vode pederi, lezbejke i polupismeni doktori, nema opstanka.
    Kada nema opstanka, država totalno je uništena.

Comments are closed.