Вучић: Албанци и Македонци долазе да раде у Србији и то је фантастична вест! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Тирани договорена већа интеграција органа за ванредне ситуације и формирање јединственог тржишта рада са Северном Македoнијом и Албанијом.

јединствено тржиште
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

– Договорили смо се о већој интеграцији наших органа за ванредне ситуације, заједничком деловању ватрогасних и полицијских јединица у случају пожара, поплава, земљотреса и слично. Имаћемо јединствен систем, да истог тренутка можемо да реагујемо и помогнемо. То може да буде од изузетног значаја, што се видело приликом земљотреса у Албанији – рекао је Вучић на конференцији за медије.

Он је додао да ће следећи сусрет крајем јануара у Београду бити историјски, а да ће пре краја године грађани прелазити границу само са личном картом.

– Креиран је софтвер о јединственом тржишту рада. Ако Албанац или Македонац пређе у Србију, довољно је да користи свој телефон или компјутер и да се пријави да жели да ради. Дакле, ако Албанац пређе у Србију и пожели да ради, ми ћемо већ имати његове податке, јер смо умрежени. Тако ће бити и у обрнутом случају. У року од пет дана он ће добити евиденциони број и може да ради на територији наше земље све што жели и обрнуто.

Јединствено тржиште рада је револуција и фантастична вест, оценио је председник Србије.

– Тржиште радне снаге од 12 милиона, то је срашна вест за инвеститоре и донеће велике промене. То ће значити драматични прилив инвестиција, јер је важно странцима да имају сигурност на територији – истакао је Вучић.

Танјуг

1 коментар

  1. Čime se budala hvali to se pametni stide.
    Strani investitori u sopstvenoj zemlji je okupacija.
    Tuda radna snaga u tuđim firmama u tvojoj zemlji je uništenje nacije.
    Kada naciju vode pederi, lezbejke i polupismeni doktori, nema opstanka.
    Kada nema opstanka, država totalno je uništena.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.