Већ 47 година аутомобил стоји паркиран на истом месту, никада нико није покушао да га помери: Сада се сели, а ово је разлог

Напуштени аутомобил „ланчија фулвија“, који већ скоро пола века стоји паркиран на улици италијанског града Конељана, постао је локално обележје и обавезна туристичка атракција људи из целог света. Упркос испумпаним гумама и каросерије истрошене временом, током 47 година нико никада није покушао да га помери.

аутомобил
Фото: Youtube, Antennatre

Аутомобил плаве боје припада 94-годишњем Анђелу Фреголенту, бившем локалном продавцу новина који је са својом десет година млађом супругом Берилом 40 година водио киоск испред своје куће, преноси Индипендент.

– Када смо кренули с послом било је нормално да „ланчија“ буде паркирана испед јер сам новине истоварао из гепека и уносио у кућу – испричао је Анђело у изјави за Ил газетино.

Али када је пар отишао у пензију, ауто је остао на истом месту. За ових скоро пола века постао је локални симбол, готово део града. Туристи и становници су правили селфије поред аутомобила и он је постао један од обележја Конељана, јер су његове фотографије преправиле друштвене мреже.

Међутим, по новом закону о путевима место на коме се ауто налази више није дозвољено за паркирање. После бурних дебата по медијима, коначно су градски званичници донели одлуку да га преместе.

Аутомобил је најпре уклоњен 20. октобра и пребачен на сајам аутомобила у Падови, где је био изложен заједно са десетинама других безвремених класичних аутомобила.

Возило је потом упућено у радионицу како би се поправила и санирала оштећења. Када буде потпуно рестаурирана „ланчија фулвија“ ће бити постављена испред локалне школе недалеко од куће Анђела и Бертиле, што значи да ће моћи да се са свог прозора диве аутомобилу док га туристи обилазе и сликају.

Иначе „ланчија фулвија“ (Типо 818) је аутомобил који је фабрика „Ланчија“ производила између 1963. и 1976. године. Назван је по Виа Фулвији, римском путу који води од Тортоне до Торина, а представљен је на Салону аутомобила у Женеви 1963. године.

Дизајнирао ју је Пијеро Кастањеро и постала је позната у свету мото спорта после успешног такмичења на Међународном рели шампионату 1972. године.

Ј.А.К, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.