НОВО! Вучић о увођењу санкција Русији: Србија је донела своје закључке

Што се тиче увођења санкција Русији, о томећу говорити детаљније 6. маја, али Србија је донела своје закључке на седници Савета за националну безбедност.

јединствено тржиште
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

„Немам снаге да се обазирем на свакодневне тврдње политичара, који како им шта одговара, одједном говоре о томе јер мисле да ће да скоче у очима Американаца. Постоје неки други који немају никакву одговорност, да нас ништа не занима, да имамо свој идеолошки приступ, а баш их брига да ли ће Србија имати шта да једе, да ли ће имати довољно нафте, запослења. Наша политика мора да буде политика одговорности, развоја и напретка Србије, каја ће да гледа шта су наши интереси“, рекао је Вучић.

Он је цитирао Хенрија Кисинџера који је казао да „нема пријатељстава у међународној политици која вечно трају, вечни су само интереси“.

Ми имамо своје интересе, да гледамо своју земљу и до сада смо то радили, рекао је председник Србије.

„О нагађањима када ће неко да уводи санкције и да ли ће, не могу да говорим“, рекао је Вучић.

Он каже да није тачно да је са америчким сенатором говорио о увођењу санкција Русији, како су медији пренели.

„Марфи је прецизно пренео оно што сам ја рекао, али то није имало никакве везе са санкцијама, него са једним специфичним пројектом“, рекао је Вучић.

санкције русији
Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се у наредна два месеца изјаснити о односу према Москви и Бриселу, објавио је амерички сенатор Крис Марфи после недавне посете региону и разговора са Вучићем у Београду. / Фото: Зоран Жестић, Танјуг

На питање како су се мине произведене у Србији нашле у Украјини, председник је одговорио да смо их продавали Пољској као крајњем кориснику. Он је нагласио да се Србија понаша најодговорније када је Украјина у питању и жели престанак сукоба.

1 коментар

  1. У претходном периоду смо, чиме смо стигли, испоручивали оружије Украјини. У гомилама. Поуздано знам. И треба да нас је срамота, јер се међу нама налазе људи који су то омогућили.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.