Милијана Балетић: КРВАВИ БАКШИШ ГЛАНЦАЊА ЗАПАДЊАЧКЕ ЧИЗМЕ

Не би’ ја баш овде – у овом рушењу досадашњег униполарног силеџијства – из чега израња нови светски поредак, све заслуге приписала Русији – мора се и западњацима честитат’! Толико уложеног труда док је не натераше да се покрене – нису мале заслуге!

милијана балетић
Фото: Илустрација

Боже драги, како су се они нама – ови што себе воле да зову „међународна заједница“ – опет повампирили?! Рекао би човек да је ту сабран читав свет на земаљској кугли, а оно ни 20% – ни територијално, а камо ли у људству! Важно да они међу собом – „ја теби сердару, ти мени војводо“ – па ако још кога убеде, а није да не убеде – одлично! Е, у тој заједници им је САД, Канада, Јапан, Аустралија и – Европа.

Мада, са Европом имају страшни пех – ту им је највећа Русија! Припада јој – само 40%! И, сад су они себи „међународнима“ закували рат, јер их, ем ти проценти, којима им се Русија уклинила у ту „заједницу“, муче – ем кад је узмеш целу, нека што је и ту највећа, него – неподносиво крцата свим природним богатствима, што им све укупно – наноси неподносив бол западњачком бездушју?!

Зато јој стално и пакују хаос! Овај сад преко Украјине, не да су припремили, него све и да ‘оћеш, наћ’ му не можеш ни једну карику у ланцу, а да није професионално увезана! Ту ти га и нема места за аматеризам ни у једном „подухвату“! Мртва им је трка између истовареног оружја, економског дављења и пропагандних обмана, којима темељно туку!

И, не припремили се, раде на томе столећима, а спроводе у фазама! Како су они само успешно део плебса убили у главу?! Најбољи доказ да су сместили рат између два народа вештачки направљена од једног – и сама је борба на терену! Види се да је то, с обе стране, онај жестоки ген руског војника! Браво! Јес’ да је покварено до бола, али – капа доле!

Како тек користе гужву да се поново на Србе поврну?! Кад су већ кренули, дај да се и цело православље обухвати – оно које им још није подлегло! Не подносе пркосне?!

Ту ти 12. априла – нелегално инсталирани гаулајтер из Немачке у БиХ Кристијан Шмит – потегну ону чувену њихову самовољу звану „Бонска овлашћења“ и укиде Републици Српској право да располаже својом непокретном имовином – шумама, земљом, водом и свим оним што јој је у оквиру њених граница Дејтоном загарантовано?! Смеју ли ваздух у Српској дисат’, а да Шмита не питају – није одлучивао, засад?! А, тек како су Додику запретили (?!) – ‘оће да му „баче“ врећу на главу и одведу га негде на преваспитавање у њиховим, од људских права сатканим, државама?! За тај демократски подвиг – над вођом Срба из Српске – надлежни су специјалци из Велике Британије?!

Кристијан Шмит / Фото: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Ма, јес’ да сви западњаци раде, не патишу, али – честита Британија увек некако „лепотом“ одвоји! Ангажована, брате, до краја – што вербално, што у натури, и у широком кругу – од Украјине до овамо где ми Срби живимо?! Рашчепила се на све стране, па – сипље ли сипље – што „савете“, што оружје?! И Куртију је за Шиптаристан 15. априла упртила, повелик пакет ракета средњег и кратког домета и ракетних система „Џавелин“ исти к’о Кијеву и приде им још обезбедила обуку, и то – џабе! Ма, нема вашег срца надалеко?! Тамо докле су ваши погани прстићи и подмукла политика стигли – оставили сте неизбрисиви траг језивих непочинстава!

Уиграни америчко-британски тандем ради по принципу – где ја стадох, ти продужи – па тако Британија товари оружје Шиптаристану, Амери Сарајеву, а Украјини – заједно?!

По повратку из Америке 20. априла командант „Заједничког“ штаба оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић, пресрећан, похвали се да и Сарајеву стиже исто оружје к’о на „Косову“?! Биће да – „заједнички“ Сенад – то не ради иза леђа Срба и Српске?!

Само кад сте нам ви срећни?! А тек ваши „заштитници“ – одушевљени! Ем рат, или букти, или га припремају, ем утрпавају све ово оружје – што за кеш што на кредит – код њих поклона нема!

Браво! Док је будала – биће и стручњака за лоботомисање у своју корист! Кад ја видим колико их је сада на вашој страни – и то од Украјине, где сте закували, до овамо код нас где тиња по Босни, Црној Гори, Македонији… – мало је рећи да је у питању лудило?! Е, то су мајстори за лудило! Иначе – ко би при здравој памети био уз оне и са онима који су – докле памћење кроз историју сеже – увек били покварени мешетари и непријатељи?!

Кад они кажу да су дошли да помогну, или да су партнери, то је – без дилеме – окупационо-колонијални статус! Ту је и посебан, филигрански вез – препакивања главе плебсу и подела у, најмање, два табора. Два је минимум за сукоб! Онда само доливају уље на ватру, а „посао“ – клизи ко подмазан! Вековима то раде! А, што и не би, кад им тако добро иде?!

Једна од њихових главних карактеристика је истрајност. Једино мењају методе.

Фото: Илустрација

Лакше се превари кад се прикрије! Нема код њих „кратког даха“ – то је наша особина – на жалост?! Ни праштања ни заборава нема. Нема код њих ни онога познатога „чишћења у своме дворишту“! Осим што је то њихов изум, све остало је намењено будалама – а код нас, и будала и проданих душа – колико хоћеш?!

Али, у овим подељеним народима на нашим просторима – Шиптара нема?! Они могу бити свашта, подељени никад! Шта год и где год раде – од Шиптаристана, Црне Горе, Македоније – где им се год прилика укаже – сложно гурају јединствену велику Албанију, а – Амери им штите леђа!

Погледајте докле је данас дошла Македонија?! Она је потпуно једнако шиптарска колико и македонска?! Али – зато је Албанија – само шиптарска?! Или погледајте шта се чини од Црне Горе под Дританом – исто што и с Македонијом?! Оно што је за Македонију и Црну Гору идентично – ни у једној ни у другој Шиптари то не би могли остварити да – и Македонци и Црногорци – нису издељени и сукобљени?! Обневидели од братске мржње – стоје уз Шиптаре – уместо измирени и сабрани, уз свој народ и себе?!

Е, али нико тако поносно не носи то грађанерско опредељење похваљено са Запада – као наши?! Ми смо ти пуни препаметних поклоника западњачког лицемерја и покварености?! То, што тај, стручно спакован, западњачки „сјај“ – може само простоту, комплексе и малограђанштину да одушевљава – мала нам је вајда! Они им чине, па чине посао! И сами западњаци знају да је суштина њиховога система превара и гола сила, али – они су то једноставно назвали демократија, људска права, једнакост, равноправност, слобода…(?!) – не, него су требали да плебсу отварају очи и представе им се аргументима и истином?! Па, они су својим обожаваоцима и фановима – толико успешно оба ока затворили – да слепи за њима у ватру иду?! Чак имају осећај да су потпуно посебне величине зато што их слепо следе и обожавају – персирају себи због тога?! Ни то – што је и међусобни однос њихових обожаваних идола заснован на лицемерју, уценама и сили, не спречава их да остану – слепи од љубави?!

А, када се мало ти „слојеви“ међу западњацима разгрну – ту се не зна ко је коме „свиленији“ гајтан припремио?!

Како су се само – ови уиграни, зли америчко-британски близанци – „маестрално“ досетили да једним ударцем даве Русију – и ЕУропу, коју су уценили да, у име јединствене западњачке политике – казни Русију увођењем санкција, а заправо их – као бумеранг – уводи себи?! Приморана је да себи пуца у ноге, јер – само као инвалид – чини посао светском хегемону?! Ето и одговора откуд Брегзит!

милијана балетић
„Мраче“ од Украјине до Балкана / Фото: Илустрација

Једино над слабом и зависном Европом – спакованом у ЕУ – уиграни тандем може бити газда! Контролом на увоз гаса из Русије, заправо јој одређују колико ће бити јака! Не дају да се ослободи њиховога јарма и потчињеног статуса слушкиње?! Изгубили би обележје великих када би им се ишчупала испод канџи – поготово Немачка – коју држе за гркљан! То што су јој ставили шапу на увоз нафте и гаса из Русије – ништа је при томе што јој контролишу и кисеоник који дише?!

Међутим, у овом судару платиће и Русија – немогуће је не платити када вам наметну рат и санкције! Али, дугорочно – само може да профитира натерана да консолидује своју привреду, што се већ и десило после санкција 2014. Ево поједине државе – од Мађарске преко Аустрије – неће да се одрекну руског гаса, а Европска комисија даје препоруку да се може плаћати у рубљама! Уосталом, могло не могло – за другу га валуту добит’ неће!

А, тек, што се с Кином „муче“ – посебна је прича! Знају да је економски најјача, али њој се не зна докле је, у овој војној снази, стигла! Мада, мудра Кина – гарант је стигла!

Јер, од западњака не треба очекивати образ и чојство – њих само батина примири! Иначе – чим осете да су јачи и да могу – не презају ни од каквога непочинства!!!

Они само разумеју поруке попут ове од 20. априла када је Русија извела пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“ – од које лека нема – а од јесени иде у серијску испоруку руској војсци и „имаће задатак обуздавајућег фактора“ – каже Кремљ!

Британски медији су је назвали „застрашујућом“! Тешка је 100 тона, домет јој је 18.000 км. Може и преко Јужног и преко Северног пола! Носи 10 великих термонуклеарних бојевих глава, или 16 малих, а свака може бити усмерена на различите објекте било где у свету. И – „паметна је“ – избегава препреке, неухватљива је за ПВО – ништа је не може до циља зауставити! Пишу да је у стању и да „уништи територију величине Француске“! Е, ако може Француску, онда Британију, која је двапут мања, може – к“ о од шале!

српски нотр дам
Милијана Балетић

Но, шалу на страну, али – ако сте мисли да са Русијом можете да радите оно што сте радили са Србијом, Ираком, Либијом, Сиријом… – грдно се варате! Мада – мора се и вама честитат’! Толико уложеног труда док је не натерасте да се покрене – нису мале заслуге у овом рушењу досадашњег униполарног силеџијства, из чега израња нови светски поредак!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.