Преминула учитељица у коју је пуцао ученик (14), подлегла повредама у Ургентном центру (ВИДЕО)

Учитељица повређена у пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару, преминула је од повреда у Ургентном центру.

пуцњава у школи
Улазна врата у О.Ш. Владислав Рибникар / Фото: Марко Лакић

Она је у ту установу примљена заједно са три ученика, пренео је РТС.

Троје повређених ученика налази се у Тиршовој, од којих је један у операционој сали и животно је угрожен, речено је раније Танјугу у тој установи.

До пуцњаве је дошло у 8.40 када је ученик седмог разреда отворио ватру на обезбеђење и ученике.

Полиција је ухапсила нападача, за кога је навела да је испалио више хитаца највероватније из очевог пиштоља.

Министри Бранко Ружић и Даница Грујичић стигли у школу

На место пуцњаве стигли су и министри просвете и здравља Бранко Ружић и Даница Грујичић.

Министарство просвете: Све релевантне информације саопштаваће МУП

Из Министарства просвете наводе у саопштењу да припадници Министарства унутрашњих послова врше увиђај због трагедије која се јутрос догодила у ОШ „Владислав Рибникар“ када је ученик те школе пуцао на ученике и запослене.

„Министар просвете Бранко Ружић је одмах по сазнању о догађајима у школи отишао на лице места. Све релевантне информације у вези са трагедијом и околностима под којима се десила саопштаваће МУП, док ће се надлежне здравствене установе оглашавати о стању повређених“, наводе из Министарства просвете.

пуцњава у школи
Тренутак хапшења осумњиченог / Фото: Никола Младеновић, РТС

Извадио пиштољ на часу и почео да пуца по свима

Како је пренела ТВ Прва, дечак је на часу извадио пиштољ и почео да пуца. Према њиховим информацијама, два дечака су рањена, један у препону, други у ногу, док су према незваничним информацијама две девојчице у непознатом стању, односно не зна се да ли су живе.

Тренутно полиција изводи одељење по одељење, деца испред школе вриште и плачу јер су присуствовала овој масовној пуцњави.

пуцњава у школи
Убијени радник обезбеђења

Дечак који је пуцао иначе има 14 година, и са 5 пуних шаржера је дошао у школу. Према првим информацијама, наставница историје је тешко рањена, незванично је убијена.