„НАШЕ ДЕТЕ ЛЕЖИ ТАМО НЕГДЕ, А ОН ЈЕ УТЕКАО“ Пет месеци од убиства Иване на Звездари њен убица на слободи, њена породица огорчена: „Само Бог ће му судити“

Ивана Кривокапић (26) пронађена је мртва у изнајмљеном стану на Звездари пошто се данима није јављала најближима.

ивана кривокапић
Ивана Кривокапић и њен убица / Фото: Друштвене мреже

„Убици наше Иване само ће Бог судити“, овако сломљено прича Миодраг Кривокапић, стриц студенткиње Иване Кривокапић (26) која је свирепо убијена 23. децембра 2022. године у стану на Звездари. Мушкарац који је осумњичен за брутално убиство, Јетмир Гочај (24) већ пет месеци измиче надлежним органима две државе.

Ивана Кривокапић (26) пронађена је мртва у изнајмљеном стану на Звездари пошто се данима није јављала најближима.

Забринута браћа отишла су до стана у којем је живела тог 24. децембра прошле године. Како им нико није отварао врата, кроз прозор терасе угледали су мртву сестру у лежећем положају на кревету.

Убрзо после тога, уз помоћ полиције развалили су врата и затекли језиву сцену – Ивана је лежала на кревету, откопчаних панталона и подигнуте блузе. На основу стања тела и промена претпоставља се да је Ивана лежала мртва четири или пет дана.

Ипак, у том тренутку није било званично потврђено да је реч о убиству, већ се радило о сумњивој смрти.

Беживотно тело закључано у стану без кључа, скинута огрлица са врата несрећне девојке, откопчане панталоне, без преметачине у стану – све ово будило је сумњу код полиције која је покренула истрагу и нестрпљиво чекала резултате обдукције која је требало да открије како је Ивана преминула.

ивана кривокапић
Фото: Фејсбук

Од тужног пријатеља до убице

У међувремену, Јетмир Гочај, који се представљао као Иванин пријатељ из Црне Горе, објављивао је њихове заједничке фотографије и емотивне опроштајне поруке на друштвеним мрежама.

Међутим, шок је уследио неколико дана касније када је откривено да је управо он осумњичен за брутално убиство.

Од тог дана, Јетмир брише све објаве са друштвених мрежа и нестаје без трага. Сумња се да је истог дана, када је убио несрећну девојку, напустио Србију.

С обзиром на то да је држављанин Црне Горе, за њим је 16. јануара расписана међународна потерница. Али прекасно, осумњичени за злочин је већ увелико био ван граница Србије. Од тог дана па све до данас, Јетмир Гочај, осумњичени за убиство младе девојке шета на слободи!

– Наше дете лежи горе, тамо негде, а он је „утекао“. Нашу Ивану ништа неће вратити, али њен убица је на слободи – рекао је за Блиц неутешни стриц.

ивана кривокапић
Зграда у којој је убијена Ивана Кривокапић / Фото: Милан Илић, Рингиер

„Ово је планирано убиство“

Добривоје Радовановић, криминолог испричао је за Блиц да све указује да је Иванина смрт испланирана, ово стравично убиство планирано је већ дуже време, те да је Јетмир имао помоћ приликом бекства.

– Теоријски гледано, могао је да промени документа и лични опис. Чим га овако дуго нема и успева да побегне испод радара полиције, значи да је убиство планирано. Морао је да има помоћ, на који начин, то ми не можемо знати… Ко зна колико случајева убиства се дешавало, а да извршилац не буде нађен – наводи Радовановић.

Ко је Јетмир?

Јетмир Гочај је пореклом из села Вусање код Гусиња. Он је планинарски водич, а управо помоћу свог посла је упознао Ивану. Он је на друштвеним мрежама објављивао како су се он и Ивана упознали на Проклетијама.

ивана кривокапић
Јетмир Гочај / Фото: Фејсбук

На његовом Фејсбуку се могу видети фотографије са многобројних планинарских тура, а због тога су се појавили и наводи да се Јетмир крије међу планинама, с обзиром на то да добро познаје терен.

Ива Огаревић, Блиц