Нутела – средство за контрацепцију

Црвене веверице, или sciurus vulgaris, распрострањене су по целој Северној Европи и у неким деловима Сибира, али је њихов број на британским острвима знатно опао у последњих неколико година.

нутела

До овога је дошло захваљујући сивој веверици sciurus carolinensis која потиче из источних крајева Сједињених Америчких Држава, која поред тога што уништава листопадно дрвеће, носи у себи вирус који је фаталан за црвене веверице. Подаци говоре да је број сивих веверица у Великој Британији већи од 3.5 милиона док црвених има свега око 140.000, што је довело до велике забринутости у земљи, укључујући и принца Чарлса који је пре три године донео Акт о заштити црвених веверица (UK Squirrel Accord) како би се изборио са овим проблемом.

Ове недеље је јавности представљено једно од могућих решења: сиве веверице би се храниле Нутелом у коју је додато средство за контрацепцију, пише магазин „Сан“. Званичници верују да би се на тај начин популација сивих веверица смањила за чак 90 одсто.

Веверице уживају у Нутели исто колико и људи, а принц Чарлс је изјавио да преферира овај план јер не може да нашкоди.

Ускоро би требало да почну испитивања на лабораторијским веверицама, пише „Сан“ и додаје да је председавајући Удружења изјавио да је ово најузбудљивији план који је видео.

Ово значи само једно – сива веверица ће несвесно бити суочена са немогућим избором: да ли да своју плодност жртвује за пролазни укус чоколадног савршенства.

Хронограф