Нутела – средство за контрацепцију

0

Црвене веверице, или sciurus vulgaris, распрострањене су по целој Северној Европи и у неким деловима Сибира, али је њихов број на британским острвима знатно опао у последњих неколико година.

нутела

До овога је дошло захваљујући сивој веверици sciurus carolinensis која потиче из источних крајева Сједињених Америчких Држава, која поред тога што уништава листопадно дрвеће, носи у себи вирус који је фаталан за црвене веверице. Подаци говоре да је број сивих веверица у Великој Британији већи од 3.5 милиона док црвених има свега око 140.000, што је довело до велике забринутости у земљи, укључујући и принца Чарлса који је пре три године донео Акт о заштити црвених веверица (UK Squirrel Accord) како би се изборио са овим проблемом.

Ове недеље је јавности представљено једно од могућих решења: сиве веверице би се храниле Нутелом у коју је додато средство за контрацепцију, пише магазин „Сан“. Званичници верују да би се на тај начин популација сивих веверица смањила за чак 90 одсто.

Веверице уживају у Нутели исто колико и људи, а принц Чарлс је изјавио да преферира овај план јер не може да нашкоди.

Ускоро би требало да почну испитивања на лабораторијским веверицама, пише „Сан“ и додаје да је председавајући Удружења изјавио да је ово најузбудљивији план који је видео.

Ово значи само једно – сива веверица ће несвесно бити суочена са немогућим избором: да ли да своју плодност жртвује за пролазни укус чоколадног савршенства.

Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.