Избаците ОТРОВЕ из организма УЗ ПОМОЋ кашике УЉА

Изузетно једноставна и делотворна метода превенције и лечења уз помоћ уља, после хиљаду година побуђује занимање струке и јавности. Реч је о методи темељеној на ајурведској медицини, описаној у древним индијским списима.

уз помоћ уља
Фото: beautybubbleblog.com

Санскритска реч ајурведа преводи се као “знање о животу и дуговечности“.

Тај пет векова стар, традиционални индијски начин лечења се много пута доказао у пракси и нема сумње да је итекако вредан пажње.

Ајурведа препоручује више метода чишћења организма, а једна од њих је мућкање уља у устима.

У овој методи, одстрањивање отровних материја из тела, постиже се свакодневним мућкањем сунцокретовог или сусамовог уља у усној шупљини.

Уље после тога никако не смете прогутати, него га испљуните, а затим добро исперите уста.

Такав поступак омогућује организму да се сам избори против болести, без икаквих нежељених нуспојава уобичајних при коришћењу медикамената.

Како мућкати уље

Уљна терапија спроводи се искључиво хладно цеђеним и нерафинисаним уљима.

Препоручује се сунцокретово или уље од сусама, али према бројним искуствима из праксе, можете користити и маслиново или било које друго хладно цеђено и нерафинисано уље.

Такође, у циљу појачаног деловања, основном уљу које сте одабрали за мућкање, можете додати неколико капи уља лековитих биљака, зависно од врсте оболења.

Додајте уље лаванде за смирење и опуштање, рузмарина за бољу циркулацију, камилице против инфекција или аниса за прочишћење дисајних путева.

Терапију спроводите на празан стомак, тако што ћете узети у уста једну велику кашику уља и затим га полако мућкати и премештати по усној шупљини 15 до 20 минута.

Будући да уље током тог процеса усисава штетне материје и токсине, не смете га прогутати.

Порив за гутањем спречите тако што ћете накратко престати да мућкате уље и дубоко удахнути на нос, или прогутајте ‘на суво’, задржавајући садржај у предњем делу усне шупљине.

За време мућкања, произвешћете пуно пљувачке, па ће се укупан садржај у усној шупљини повећати. Ако је преобилан, и пре истека препорученог времена можете испљунути вишак.

У сваком случају, испљуните садржај по истеку 15 или 20 минута.

Шта се лечи мућкањем

Ова метода се у пракси показала делотворном у борби против низа болести и тегоба, попут…
• главобоље
• зубобоље
• хроничног умора
• несанице
• астме
• екцема
• плућних болести
• артритиса
• цревних и желудачних оболења
• болести бубрега, јетре и срца
• хроничних болести крви
• женских болести

Између осталог, уљна терапија избељује и учвршћује зубе, зауставља крварење из десни и помаже код парадентозе.

Тајна делотворности ове методе је у томе да за време мућкања свих шест литара крви протече кроз пљувачне жлезде и на такав начин се организам ослобађа штетних материја.

Једноставно речено, уз помоћ уља, исисаћемо отрове из организма.

Осим у лечењу, терапију уљем препоручиво је користити и превентивно, јер јача имунитет и тиме у самом почетку спречава многа оболења.

Мућкање за напредне

Тек пошто стекнете искуство, време мућкања прилагодите себи.

Уље испљуните чим осетите да се густоћа садржаја у устима променила. Ипак, поступак не би смео да траје мање од 10 или 12 минута.

Сматра се да се уље после два и по минута веже са пљувачком, после четири и по минута улази у крв, а после десет минута извлачи штетне материје из организма кроз пљувачне жлезде.

После мућкања, испљунуто уље мора бити белкасто и ретко, а ако остане жуто и густо, нисте га довољно мућкали.

По завршетку мућкања, усну шупљину исперите топлом водом и оперите зубе. Ако желите, усну шупљину исперите сланом водом или чајем од пелина, како бисте уклонили неугодан укус.

За превентиву, уље је довољно мућкати једном на дан, најбоље ујутро, на празан стомак.

У терапијске сврхе, поступак спроводите трипут дневно, пре јела.

Трајање терапије

Трајање терапије зависи од болести и општег стања организма.

Оквирно говорећи, акутне болести могуће је излечити за мање од недељу дана, а хроничне у року од неколико месеци до године дана.

Терапију је нужно спроводити онолико дуго колико је потребно да се организам у потпуности опорави.

Каткад се стање краткорочно може и погоршати. Може се јавити и повишена температура, поготово код особа које пате од више болести.

Те сметње су пролазне, па терапију свакако треба наставити до излечења.

Извор: алтернатива-за-вас