С ПОНОСОМ ГЛУМИО ЧИЧА ДРАЖУ, а овом реченицом нас је Небојша Глоговац научио како да будемо шампиони и победимо све (ВИДЕО)

Цитат Јована, младог и перспективног кошаркаша, изговара се и дан данас, онда када треба да се охрабри неко ко је у тешкој позицији.

небојша глоговац
Фото: Промо/А. Налбантјан

Филм „Небеска удица“ снимљен 2000. године и дан данас сви са уживањем гледају, а цитат Небојше Глоговца у истом многи изговарају у свакодневном животу, и то у најтежим ситуацијама.

Ради се о чувеној сцени када Небојша, у филму Каја, свом сину Јовану говори:

– Знаш ти како се постаје прави шампион? Тако што изађеш на терен кад је најтеже…и победиш!

Филм „Небеска удица“ био је српски кандидат за Оскара, за најбољи филм ван енглеског говорног подручја у 2000. години.

Видео: Небојша Глоговац – мини представа на Маракани пред Црвена звезда – Арсенал:

Небојша Глоговац преминуо је данас, 9. фебруара, у 49. години живота.

Глумац Небојша Глоговац преминуо је после тешке болести у 49. години живота у Београду. Један од најпопуларнијих српских глумачких звезда родио се 1969. године у Требињу. Када је имао само 7 година преселио се са породицом у Панчево. Син је панчевачког православног свештеника.

Прву улогу остварио је у серији „Бољи живот“, у којој је играо школског друга Слободана Бобе Попадића. После завршене средње школе уписује студије психологије на Филозофском факултету, а после две године се предомишља и уписује Факултет драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. Са њим су заједно студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

„Због јурења за парама заборављамо на ствари које се тичу душе“ – Небојша Глоговац – In memoriam:

Први филм у којем се појавио јесте у „Вуковар, једна прича“, где је играо лик војника Фадила. Прву главну улогу остварио је у филму „Убиство са предумишљајем“, где је тумачио лик Богдана. Након тога ређале су се улоге у остварењима „До коске“, „Буре барута“, а велику популарност стекао је у серији „Породично благо“ у којој је играо Златка Гавриловића.

Погледајте трејлер за филм „Убиство са предумишљајем“ у којем је глумио Небојша Глоговац:

Такође, запажене улоге је остварио и у филмовима „Муње“, „Кад порастем бићу кенгур“, „Небеска удица“ и многим другим…

Био је успешан позоришни глумац, а гледали смо га у представама „Хадерсфилд“, „Сумњиво лице“, „Метаморфозе“, „Луталица“…

Последњих година, снимио је филм „Енклава“ као и „Устав Републике Хрватске“, остварење у којем је играо трансвестита, и том улогом изазвао бурне реакције јавности у региону.

Оживео је лик генерала Драже Михаиловића у серији „Равна Гора“.

У 2018. је у плану премијера имао „Заспанку за војнике“ Предрага Гаге Антонијевића, као и „Апсурдни експеримент“ Бошка Илића.

Био је ожењен и имао је троје деце. Из брака са сликарком Мином добио је синове Гаврила (19) и Милоша (16), док је са Милицом Шћепановић 2016. добио кћерку Сунчицу.

Добитник је и многобројних награда, као што су „Златна арена“, награда Југословенског драмског позоришта, награда Зоран Радмиловић, Стеријина награда за глумачко остварење и других.

Sa Andjelima mili moj..

A post shared by Natasa Ninkovic (@natasaninkovic) on

Небојша Глоговац у филму „Кад порастем бићу Кенгур“:

Агенције/Хронограф