Дане Чанковић: Циљ Запада је да Русију изолује и изазове у њој ГРАЂАНСКИ РАТ

Антирелигиозни центар моћи, који је у значајној мери завладао Западом, хоће да загосподари читавим светом, и то политиком преваре, обмане, силе и трговином „све узимам а ништа не дајем“.

дане чанковић
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

На том путу освајања света и наметања њиховог система вредности и начина живота, највећа им је препрека велика Русија. Не могу изаћи на крај директно са њом, зато им је основни циљ изолација Русије, да она остане сама, а сав свет на другој страни. Тако би створили предуслове, а онда и потпомогли, да дође до грађанског рата у Русији, а онда и довели власт у Русији по њиховој мери.

Нешто слично се у историји дешавало – Октобарском револуцијом, а озбиљних покушаја изазивања грађанског рата било је у процесу распада СССР-а, за време Горбачова и касније Јељцина. На сву срећу, мудрошћу руских родољуба и Божјом вољом, до тога није дошло.

У неколико претходних текстова сам говорио да је циљ остваривање изолације Русије и то на разне начине па и кроз лажиране догађаје, као и злоупотреба неких конкретних догађаја. Навешћу само три примера:

– Хилари Клинтон је изјавила да САД неће дозволити Путину да обнови СССР. Заправо, многе западне политичаре су кроз причу о обнови СССР-а, желели да уплаше, пре свега, државе некадашњег Варшавског пакта, играјући на „карту“ њихових негативних осећања и лошег искуства из тог периода (без обзира на неке позитивне елементе). Очигледно да се та лаж није могла примити јер председник Путин жели да обнови моћну Русију, која жели и чини добро и другима, што се најбоље може видети у односу Мађарске и Русије.

– Покушај сваљивања кривице на Русију за обарање путничког авиона са 298 путника изнад Украјине, такође није успео.

– И сада, тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке на територији Енглеске, покушава се искористити за кампању која би довела до изолације Русије (повлачење дипломата, покушај бојкота светског првенства у фудбалу).

Они ће и даље наставити да смишљају и чине злодела, како би им стратегија изолације Русије успела. Можда ситуацију најбоље осликава виц: „Енглези говоре Русима, признајте да сте га отровали, иначе ћемо отровати још неколико… и тако док не признате“.

Од велике је важности да се лаж разоткрије, да истина изађе на видело и да друге државе и народи, без обзира колико год да су мали, не ухвате се у „ђавоље коло“ изоловања и опкољавања Русије.

Сваки народ има своју историјску улогу, свој крст и снагу да га носи. Српски народ, без обзира на своју величину, има велику улогу у историји човечанства. Зато је тако нападан и разапињан. Али таква улога подразумева и прихватање невоља, које на крају српски народ крунише славом.

Српски народ неће учествовати у процесу неправедне изолације Русије, и тај пример храбрости против неправде, који уједно даје и смисао постојања, шириће се и на друге. А Русија, уз Божју помоћ, ће имати снаге и мудрости да предводи и заштити све оне који то желе, а воле и теже истини, правди и слободи.

дане чанковић

И на крају сваки текст завршавам: Победимо кризу радом, радујмо се и радимо.

Бања Лука, 25.03.2018.

Председник СНП Избор је наш

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.