Дане Чанковић: Циљ Запада је да Русију изолује и изазове у њој ГРАЂАНСКИ РАТ

Антирелигиозни центар моћи, који је у значајној мери завладао Западом, хоће да загосподари читавим светом, и то политиком преваре, обмане, силе и трговином „све узимам а ништа не дајем“.

дане чанковић
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

На том путу освајања света и наметања њиховог система вредности и начина живота, највећа им је препрека велика Русија. Не могу изаћи на крај директно са њом, зато им је основни циљ изолација Русије, да она остане сама, а сав свет на другој страни. Тако би створили предуслове, а онда и потпомогли, да дође до грађанског рата у Русији, а онда и довели власт у Русији по њиховој мери.

Нешто слично се у историји дешавало – Октобарском револуцијом, а озбиљних покушаја изазивања грађанског рата било је у процесу распада СССР-а, за време Горбачова и касније Јељцина. На сву срећу, мудрошћу руских родољуба и Божјом вољом, до тога није дошло.

У неколико претходних текстова сам говорио да је циљ остваривање изолације Русије и то на разне начине па и кроз лажиране догађаје, као и злоупотреба неких конкретних догађаја. Навешћу само три примера:

– Хилари Клинтон је изјавила да САД неће дозволити Путину да обнови СССР. Заправо, многе западне политичаре су кроз причу о обнови СССР-а, желели да уплаше, пре свега, државе некадашњег Варшавског пакта, играјући на „карту“ њихових негативних осећања и лошег искуства из тог периода (без обзира на неке позитивне елементе). Очигледно да се та лаж није могла примити јер председник Путин жели да обнови моћну Русију, која жели и чини добро и другима, што се најбоље може видети у односу Мађарске и Русије.

– Покушај сваљивања кривице на Русију за обарање путничког авиона са 298 путника изнад Украјине, такође није успео.

– И сада, тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке на територији Енглеске, покушава се искористити за кампању која би довела до изолације Русије (повлачење дипломата, покушај бојкота светског првенства у фудбалу).

Они ће и даље наставити да смишљају и чине злодела, како би им стратегија изолације Русије успела. Можда ситуацију најбоље осликава виц: „Енглези говоре Русима, признајте да сте га отровали, иначе ћемо отровати још неколико… и тако док не признате“.

Од велике је важности да се лаж разоткрије, да истина изађе на видело и да друге државе и народи, без обзира колико год да су мали, не ухвате се у „ђавоље коло“ изоловања и опкољавања Русије.

Сваки народ има своју историјску улогу, свој крст и снагу да га носи. Српски народ, без обзира на своју величину, има велику улогу у историји човечанства. Зато је тако нападан и разапињан. Али таква улога подразумева и прихватање невоља, које на крају српски народ крунише славом.

Српски народ неће учествовати у процесу неправедне изолације Русије, и тај пример храбрости против неправде, који уједно даје и смисао постојања, шириће се и на друге. А Русија, уз Божју помоћ, ће имати снаге и мудрости да предводи и заштити све оне који то желе, а воле и теже истини, правди и слободи.

дане чанковић

И на крају сваки текст завршавам: Победимо кризу радом, радујмо се и радимо.

Бања Лука, 25.03.2018.

Председник СНП Избор је наш