Једна од најбизарнијих прича свих времена: Седам година лежао у брачној постељи поред мртве девојке (ВИДЕО)

Људи су у стању да ураде свашта зарад љубави, а то доказује и ова прича, од које се неки згражавају, а некима је фасцинантна. Шта бисте ви рекли за овако нешто?

кар танцлер
Елена де Хојос / Фото: Printscreen

Данас је Танцлерова прича контроверзна. Неки га сматрају изузентно романтичним, док га други сматрају болесником

Људи су у стању да ураде свашта зарад љубави, а то доказује и ова прича, од које се неки згражавају, а некима је фасцинантна. Шта бисте ви рекли за овако нешто?

Да ли је то права љубав? Немац Карл Танцлер је 1930-их радио као научник. Заљубио се у једну жену и остао јој веран дуго после њене смрти. Начин на који је он то урадио је заиста стравичан!

карл танцлер
Карл Танцлер / Елена де Хојос

Танцлер је 1930. године радио у војној болници као рендген техничар на Флориди. Користио је име Карл вон Косел. У болници је упознао 21-годишњу девојку, Елену де Хојос.

Она је 1931. године оболела од туберкулозе, а Танцлер је учинио све што је било у његовој моћи како би јој спасао живот. Он није био лекар, али је искористио све своје знање и новац за њен опоравак. Елена је преминула у октробру 1931. када је имала само 23 године. Он је платио целу сахрану и убедио је њену породицу да направи маузолеј, где је он туговао сваке ноћи. Али то није било довољно за Танцлера!

Једне ноћи у априлу 1933. године, две године после Еленине смрти, Танцлер се ушуњао на гробље и украо оно што је остало од тела његове велике љубави. Наводно је чуо њен глас који га је молио да је спасе.

карл танцлер
Маузолеј Елене де Хојос

Када је дошао кући, ставио јој је стаклене очи, у тело убацио вуну и причврстио је офингерима. Користио је свилу премазану воском и гипс како би јој заменио кожу. После тога, обукао је и положио је у његов кревет. Ужасан мирис трулежи маскирао је великом количином конзерванса и парфема.

карл танцлер
Фото: Printscreen

Спавао је поред ње из ноћи у ноћ, све до 1940. године, када је Еленина сестра чула гласине о Танцлеру. Дошло је до расправе, а она је била згрожена када је угледала своју преминулу сестру у његовом кревету. Танцлер је ускоро био ухапшен, а оно што је он учинио убрзо се прочуло по свету.

карл танцлер
Фото: Printscreen

Психолози су потврдили да је његово ментално здравље у реду, те је на суду проглашен кривим за пљачкање гробова, уништавање имовине гробља и вандализам.

Касније се преселио у други град и живео мирно до краја живота. Његова љубав према Елени никада није престала, стално је цртао њене портрете. Умро је држећи њену фотографију у рукама 1952. године.

карл танцлер
Фото: Printscreen

Данас је Танцлерова прича контраверзна. Неки га сматрају изузентно романтичним, док га други сматрају болесником.