(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Контролори БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ младића у аутобусу, а онда га извукли и ударали док се није ОНЕСВЕСТИО

У тучи путника и контролора „Бус плуса“ у аутобусу на линији 581 контролор је прекорачио овлашћења и биће удаљен са радног места док се не испитају сви детаљи овог догађаја, речено је „Блицу“ у компанији „Апекс“.

контролори
Фото: Н. Велић-Читлучанин, Фејсбук

Контролори Н. П. и М. Д. повређени су тучи са путником у аутобусу на линији 581, потврђено је „Блицу“ у „Бус плусу“ у петак непосредно након инцидента. Међутим, друштвеним мрежама проширили су се снимци из аутобуса који бацају ново светло на цео тај инцидент.

Контролору „Бус плуса“ Н. П. су, како је „Блиц“ известио, на линији 581 за Лазаревац у петак око 17.30 сати при нападу једног путника без карте сломљени прсти, док је његовом колеги М. Д. повређено око, незванично нам је тада речено у „Бус плусу“. У међувремену су на друштвеним мрежама осванули снимци туче у аутобусу, на којима се види како двојица мушкараца малтретирају младића у аутобусу.

Корисници Фејсбука тврде да су нападачи заправо двојица повређених контролора, да је претучени младић малолетан и да се враћао из школе, а да су контролори прекорачили овлашћења. На снимку се види како мушкарац у плавом прслуку гура и стиска младића у покушају да га обори и током напада, у општем метежу и врисци у аутобусу, удара га о стакло. Њега су корисници друштвених мрежа идентификовали као контролора Н. П.

На једном снимку се јасно чује вриска уплашених путника, и док један од путника из задњег дела аутобуса покушава да приђе и да их радвоји, други мушкарац му не дозвољава да се умеша. Баш њега нападнути момак у једном тренутку, у покушају да се спаси, повлачи за јакну.

На другом снимку, направљеном из аутобуса, младић је оборен на земљу поред возила, док га мушкарац у плавом прслуку удара у главу, а поред њих стоји мушкарац који је спречио путника да их раздвоји.

После задобијеног ударца, младић се грчи и покушава да се провуче испод банкине, вероватно у намери да побегне, али се онесвештава.

Како сазнајемо, на лице места је због овог инцидента позвана и полиција и обављен је увиђај.

Затражили смо коментар о инциденту и из компаније „Апекс“.

– Поводом снимка који се појавио на друштвеним мрежама на коме се види туча између путника и контролора, утврђено је да је контролор у поступању према путнику прекорачио овлашћења, због чега ће бити удаљен са радног места док се не испитају сви детаљи овог догађаја. Без обзира на то што је путник без карте изазвао инцидент и први напао и провоцирао контролоре, било која врста прекомерне реакције је апсолутно недопустива, и сваки овакав поступак ће бити санкционисан – наводе у „Апексу“.

контролори
Фејсбук профил контролора Н. П. који је тукао малолетног путника/Фото: Facebook prinscreen

У овој компанији осудили су овакве инциденте „и сваки вид примене физичке силе у раду контроле“ и додали да ће „надлежним службама доставити све неопходне податке о овом инциденту ради даљег поступања“.

М.М, Блиц