Зоран Грујић се брани са слободе: ПОДСМЕВАЛИ СУ СЕ МУЧЕЊУ МОГ СИНА

После саслушања због рањавања брачног пара Јанковић, Зоран Грујић пуштен да се брани са слободе: Станиша је одложио пиштољ на оближњу комоду и ја сам га зграбио.

подсмевали се мучењу
Полиција испред зграде где се десило рањавање, Фото: Н.Скендерија

Био сам испровоциран понашањем, бахатошћу и вређањем родитеља дечака који је вербално, физички и сексуално напао мог сина. Једног тренутка, приметивши да је Станиша одложио пиштољ на оближњу комоду, скочио сам, зграбио оружје и запретио њиме. Није ми била намера да пуцам, нити било кога да повредим. Али, догодило се тако. Само сам желео да заштитим своје шестогодишње дете и своју породицу.

Ово је данас, како „Новости“ сазнају, у своју одбрану пред Вишим тужилаштвом у Београду рекао Зоран Грујић, који је у недељу увече ранио Катарину и Станишу Јанковић. Он је пуцао у родитеље једанаестогодишњег Л. Ј. који је напао његовог шестогодишњег сина И. Г. Грујић је казао и да је полудео када му је син сав уплакан дошао кући и испричао шта му се догодило и шта му је урадио дечак из комшилука. Ипак, како је навео, стишавајући страсти отишао је у породицу дечака који је напао његово дете, да поразговарају и као људи пронађу некакво решење.

– Не желим да се кријем и правдам. Браним се истином. Моја одбрана је само истина. Погрешио сам што сам реаговао како јесам, али волео бих да видим како би други родитељи реаговали да су били у мојој ситуацији. Опет понављам, прогутао сам оно што сам сазнао у првом тренутку и покушао да проблем заједнички решимо на људски начин. А онда сам поново био гажен – испричао је Грујић.

подсмевали се мучењу

Како незванично сазнајемо, то провоцирање родитеља Л. Ј., према причи осумњиченог, свело се на циничне опаске.

– Што драмиш комшија толико? Па, деца су се само мало играла и више заиграла… – наводно су говорили Јанковићи.

Грујић је наводно родитељима једанаестогодишњака рекао да то што је њихов син урадио никако не може да се подведе под игру, пре свега јер су обојица дечаци. Уследио је наводни коментар:

– Па шта има везе да ли је дечак или девојчица?

Онда су уследила нова вређања и провокације, што око новца, што око доласка, односно одласка у полицију. Коначно, Грујић је дохватио пиштољ, који је био напуњен и њиме најпре запретио, а онда и припуцао. Том приликом ранио је Станишу и његову супругу Катарину.

Пред тужиоцем Грујић је рекао да му је жао што није могао да се контролише, а највише што је ранио Катарину, која није улазила у већу расправу са њим.

подсмевали се мучењу

Инцидент се догодио у парку у Улици Гоце Делчева у Новом Београду. Деца из краја су се играла и по причи малишана, једног тренутка започели су бизарну игру. Старији дечак је у шумарку скинуо гаћице млађем. Након неког времена, малишан је истрчао из шумарка плачући и дозивајући родитеље. Отишао је кући, а деца из краја су се разишла.

Грујићу се на терет ставља изазивање опште опасности и недозвољено поседовање и коришћење оружја, али му није одређен притвор. Изречена му је само мера забране приласка, састајања и комуницирања са сведоцима.

Адвокат Момчило Минић, бранилац осумњиченог Зорана Грујића, изјавио: Згрожен сам реакцијом тужилаштва на тврдње о силовању

подсмевали се мучењу

Родитељи шестогодишњег И. Г. су још у недељу дечака одвели код лекара на преглед, који је установио да има посекотине и повреде на анусу, али није утврђено и каквим су предметом оне нанете. Након саслушања Зорана Грујића, његов бранилац, адвокат Момчило Минић (на слици) предочио је ову чињеницу надлежном тужиоцу и званично предао лекарски извештај о повредама малишана.

– Згрожен сам чињеницом да тужилаштво ниједном речи нити потезом није реаговало на доказ који сам приложио. Једно дете је силовано и скандалозно је што за то нико не реагује. Питање је и да ли ће, евентуално, неко и одговарати. Али, тако је то у нашој земљи и нашем законодавству, нажалост – каже Минић, додајући да све и да се утврди евентуална кривица једанаестогодишњег дечака, он не може бити процесуиран јер има мање од 14 година.

Ако се и догоди да неко сноси кривицу за немили догађај то, евентуално, како објашњава Минић, може бити родитељ дечака:

– Њему се, међутим, у најбољем случају може ставити на терет кривично дело запуштања малолетног детета или дело везано за оружје.

Према нашим незваничним сазнањима, у овај случај укључила се Управа криминалистичке полиције, одељење за малолетнике. Инспектори ће проверити све информације и у сарадњи са надлежним тужилаштвом одлучивати о даљим мерама.

Е.Х, Новости