ДРАМА У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ Путник без карте одбио да напусти аутобус кад је ушла контрола и онда је настао ХАОС

Више од пола сата путници који су кренули на посао стајали су у аутобусу јер је путник био истрајан у томе да се вози без карте и да не жели да је купи чак и ако дође полиција.

путник без карте
Фото: М. Бељан/РАС Србија

Свађе у аутобусима, нарочито са контролорима и возачима, постале су свакодневница у Београду. Читалац „Блица“ послао нам је снимак који је убрзо освануо и на друштвеним мрежама, на којем је забележен инцидент који се десио у Устаничкој улици када је један путник ушао у вербални, али и физички сукоб са контролорима, јер није желео да плати карту.

Више од пола сата путници који су кренули на посао стајали су у аутобусу јер је путник био истрајан у томе да се вози без карте и да не жели да је купи чак и ако дође полиција. Контролори су у неколико наврата молили човека да изађе што је он упорно одбијао, а онда су затворили врата аутобуса и решили да сачекају надлежне.

Убрзо је ствар измакла контроли и контролор је насрнуо на мушкарца који је одбијао да изађе и све време телефоном снимао ситуацију која се у аутобусу збивала.

Остали путници били су подељени, једни су подржавали човека без карте, док су га други молили да изађе и не прави проблем јер журе на посао.

„Јел схваташ да ћу изгубити посао због тебе“, „Задржаваш цео аутобус“ љутили су се путници, док су други речима „Пустите човека на миру, није једини у аутобусу који нема карту“ покушавали су да убеде контролоре.

После получасовне свађе контролори су изашли из аутобуса, полиција се није појавила. Већина је отишла својим путем, док су они којима се није журило остали у аутобусу и чекали крај целе „представе“.

Мушкарац који није желео да плати карту остао је такође у аутобусу и решио да нашој редакцији пошаље видео целог догађаја.

Из Бусплуса нису могли да нам потврде да се ради о инциденту који се десио претходних неколико дана.

Марија Антонијевић, Блиц