Већ две деценије обмањује људе по Србији, а најновији сценарио НАЈПОЗНАТИЈЕ СРПСКЕ ПРЕВАРАНТКИЊЕ је НЕВЕРОВАТАН

Пред Првим основним судом у Београду води се поступак против Радмиле Икић, која је током последње две деценије преварила на десетине људи, узимајући им новац и „продајући“ најневероватније приче.

радмила икић
Фото: Приватна архива

Она се током своје преварантске „каријере“ представљала се као рођака или блиска пријатељица са људима из врха политичког живота, правосуђа… Говорила је да је кума Мила Ђукановића, супруга бившег специјалног тужиоца Јована Пријића, пријатељица Звездана Јовановића и Милорада Улемека Легије, па чак се у једном случају представила и као Ивана Рамић, која је судија у Првом суду.

У случају који се тренутно води, Икићева је била „супруга некадашњег тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића, затим сестра директора БИА, али и тужилац који мора да крије идентитет због пресуде Сретену Јоцићу, познатијем као Јоца Амстердам“. На тај начин је успела да „заради“ 80.000 евра, пишу Новости.

Према оптужници, све се дешавало од фебруара 2016. године, када се Икићева први пут појавила у кући Н. З. представљајући јој се као Радмила Томић Радисављевић, звана Раца. Казала јој је да јој је сестра и тражила да се види са њеним оцем. Кад јој је оштећена рекла да је овај недавно умро, изненадила се и заплакала, правдајући се да је била у иностранству и да није знала. Како би била убедљива, кренула је са причама из живота оца оштећене, чак неке детаље из њеног живота, а колико се добро припремила доказ је и да је, како је описано, знала све детаље куће, где шта стоји, набрајала је фамилију.

радмила икић
Радмила Икић/Фото: Приватна архива

Месец дана касније, према тврдњама тужилаштва, Икићева је поново посетила Н. З, али је сада додала и да је она тужилац, да јој је живот угрожен због пресуде Јоцићу, као и да се разводи од Миљка Радисављевића, који јој „не да да се врати у стан“. Верујући у оно што говори, Н. З. ју је примила у кућу, док је Икићева, настојећи да је што више убеди у причу, наводно телефоном разговарала са својим братом, директором БИА око њене безбедности. Кад је Н. З. у мају 2016. године продала наслеђену кућу и изнајмила стан у којем ће живети док не купи другу некретнину, Икићева јој је предложила да заједно купе вилу на Дедињу, коју она планира да купи. Како би је у то убедила, рекла је да све ради преко пријатеља адвоката Горана Петронијевића и брата, као и да је већ потписан уговор, који јој је чак и показала.

Тако јој је, према наводима оптужнице, од маја до краја августа 2016. године Н. З. у два наврата дала по 20.000 евра и једном 40.000 евра. Кад јој је оштећена тражила да оду и да виде вилу, Икићева је говорила како се претходни станари нису још иселили, као и да је у току реновирање, што укључује чак и постављање камера и озвучења од стране БИА.

Новости