ИЖИВЉАВАЊЕ ХРВАТСКИХ ХУЛИГАНА У СРБИЈИ Двеста навијача Хајдука на пумпи покрали све живо и оставили усташке симболе (ФОТО)

Две стотине навијача сплитског Хајдука који су покрали готово цео асортиман у продавници на бензинској пумпи у Србији, оставили су за собом пустош и – усташке симболе.

хрватски хулигани
Фото: Д. Миленковић, РАС Србија

У ноћи између среде и четвртка, караван од више десетина возила, укључујући и петнаестак комбија, зауставио се у Врчину на свом путу из Хрватске ка Бугарској, где Хајдук игра са Славијом из Софије реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе.

хрватски хулигани
Пумпа коју су похарали хулигани из Сплита/Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Након што су насули гориво, хулигани су масовно утрчали у продавницу на пумпи, у којој је у том тренутку било присутно троје запослених, две жене и један мушкарац. Шутнули су радника, а кренули су да краду све што им је дошло под руку.

Најпре су испразнили рафове са енергетским пићима, потом су се бацили на најскупље чоколаде, а затим и на изложене цигаре. Били су изузетно непријатни, бесни у сваком тренутку, а непрестано су певали и викали.

хрватски хулигани
Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Пред излазак су покупили и све шунке до који су могли да дођу, а онда су оставили графите за собом.

хрватски хулигани
Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Урадили су то уз потпис „Торцида Сплит“ који су „украсили“ усташким симболом „У“, уз доцртани крст.

хрватски хулигани
Графит Торциде Сплит на пумпи, уз усташки симбол „у“/Фото: Душан Миленковић РАС Србија

„Професионалност запослених допринела да не дође до ескалације инцидента“

хрватски хулигани
Навијачка налепница „бели момци“/Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Компанија у чијем је власништву поменута пумпа потврдила је „Блицу“ истинитост ових дешавања, а о детаљима инцидента писменим саопштењем изјаснила се овако:

„Током претходне ноћи десио се инцидент на сервисној станици компаније МОЛ Србија у Врчину, на којој је група навијача са обележјима Фудбалског клуба Хајдук Сплит направила паузу на путу ка Бугарској. Овом приликом учињена је мања материјална штета на објекту, у виду поломљених стакала и исписаних графита на самој сервисној станици, као и крађа веће количине алкохолних пића и других производа. Запослени су доживели непријатност јер се група навијача понашала насилнички, али нико од људи који су у тим тренуцима били на сервисној станици није повређен. Треба напоменути и да су се запослени понашали професионално и у складу са интерним упуствима за овакве ситуације, што је допринело да не дође до већих инцидената на лицу места. Надлежни органи су одмах обавешетни и истрага је још увек у току, а сервисна станица у Врчину је у потпуности враћена у функцију и доступна је за све кориснике“, наводи се у саопштењу.

хрватски хулигани
Графит поред пумпе/Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Предраг Ђукановић, Блиц спорт

1 коментар

  1. A policija nije intervenisala punih sat i po ? HURA HAVATI SU U SRBIJI POVLAŠĆENI ISTO KAO ZA VREME TITE.MOGU DA PLJAČKAJU UBIJAJU SILUJU ZABOGA ONI SU HURA HAVATI NAJPOVLAŠĆENIJA NACIJA NA SVETU. POLICIJA NEMA PRAVO DA INTERVENIŠE KAD SU HURA HAVATI U PITANJU. ONI SU VAN ZAKONA.NJIH ZAKON NE DOTIČE JER ZA NJIH SMO MI NE SBIJA NEGO SMRDIJA. TAKO JE PO NJIHOVOM (A IZGLEDA I NAŠEM ) USTAVU.

Comments are closed.