ДРАМА У НОВОМ САДУ! БЕЖАЛИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА ДА СПАСУ ЖИВУ ГЛАВУ! Станари су седели у становима кад су зидови почели да се руше (ФОТО)

Зид куће у Доситејевој 11 у Новом Саду срушио се јуче, након што је инвеститор који гради зграду на суседној парцели кренуо са копањем темеља. Извођач радова је, према сведочењу станара, кренуо са рушењем куће број 9 услед чега је оштећен зид.

срушио се зид
Фото: Јарослав Пап, Танјуг

Станари куће који су морали да беже услед обрушавања зида смештени су, захваљујући Граду, у један новосадски хотел.

“Био сам у соби данас поподне кад је почело да пуцкета. Гледао сам како се зид одваја милиметар по милиметар. Ћошак зида почео је да пуцкета. Нисам могао да верујем шта гледам! Почео је патос да се одваја, регал који је био на том зиду који се урушио је пао, све ствари из њега су поиспадале”, у једном даху у изјави за ИнфоНет Војводина, препричавао је јучерашњу трауму коју је доживео Тибор Нанаши, један од станара.

Убрзо по рушењу зида су дошле надлежне инспекције и полиција који су обезбедили простор и запечатили улаз у кућу, а јутрос су локацију обезбеђивале комунална и редовна полиција.

Медији преносе да је извођач радова „Еуроинвест“ кренуо са рушењем куће, иако је инвеститору „Астра плану“ грађевинска дозвола за тај посао одбијена.

Инвеститор је планирао да направи зграду са 29 станова и 17 гаражних места.

Сусрет са инвеститором

срушио се зид
Фото: Јарослав Пап, Танјуг

Инвеститор тврди да је станарима урушеног објекта синоћ обезбедила превоз и превремени смештај, као и да је ангажовала агенције за некретнине у Новом Саду како би се пронашли станови за трајни смештај станара.

Додала је и да су јој у агенцијама рекли да је слободне станове јако тешко наћи, због чега је станарима обезбедила смештај у хостелима и хотелима, док се не пронађе трајно решење.

Станари су од инвеститорке затражили правно-обавезујућу изјаву, пред представницима градских власти, да ће трајно решење бити нађено.

Станари су током разговора са инвеститором били видно узнемирени, а једна жена пожалила се да јој је багером срушен зид изнад дечјег кревета.

срушио се зид
Фото: Јарослав Пап, Танјуг

Како сазнаје 021.рс, захтев инвеститора за издавање грађевинске дозволе је одбијен. Разлог томе је што нису испуњени формални услови, односно инвеститор није приложио Геомеханички елаборат, нити Пројекат припремних радова који се односе на уклањање постојећих објеката или, уколико је исходовано, Решење о уклањању објеката.

Курир /Танјуг / Н1 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.