Клинички центар Војводине издао ЛАЖНУ потврду о смрти: Хтео да региструје ауто па САЗНАО ДА ЈЕ МРТАВ

Сви су у чуду и крсте се када чују шта се десило дека Ђолету: Хтео је да региструје ауто, па сазнао да је мртав већ 6 месеци. Ђорђе Милошевић каже да сада, поред здравствених проблема доживљава и „непријатности“ тако што га суграђани у шали ословљавају као покојника.

сазнао да је мртав
Фото: Едал Антон Лефтеров, Profimedia, Wikipedia

Ја сам већ шест месеци мртав човек, каже Новосађанин Ђорђе Милошевић (79), који је мртвим „проглашен“ 19. јануара ове године.

Он сам, како каже, за то је сазнао кад је отишао у полицију да региструје аутомобил.

– Матични број се није слагао у полицији кад сам хтео да региструјем ауто – прича Милошевић упитан како је све то почело.

Када је, наиме, 26. јула ангажовао агенцију за регистрацију да у његово име обави тај посао, сазнао је да агенција то не може да уради, јер су им у полицији рекли да је Милошевић – покојник.

У матичној служби, прича Милошевић, а у разговору са запосленима, сазнаје да је грешком уписан у књигу умрлих на основу потврде о смрти Клиничког центра Војводине.

– Тако сам ја од јануара званично мртав, а тек сам у јулу то сазнао – прича видно узнемирен Милошевић.

Не може, додаје, ни код лекара, не може лекове да подигне, под стресом је због свега тога, нарушено му је здравље.

Каже и да је подигао извод из матичне књиге умрлих и да су у изводу комплетно његови подаци.

Клинички центар Војводине у саопштењу објашњава да је у јануару 2018. године код њих хоспитализован пацијент истог пола, имена и презимена – Ђорђе Милошевић, али да није имао документа на основу којих би се могао утврдити његов идентитет.

сазнао да је мртав
Из КЦВ је добио извињење/Фото: кцв.рс

Податке које је пацијент дао Клинички центар је сматрао валидним и такве је унео у документацију пацијента, наводи се у саопштењу.

У међувремену су, кажу, предузели све мере да испитају запослене о овом случају, спровели су стручни надзор, а Милошевића позвали да дође на разговор како би му се лично извинили.

Милошевић за Танјуг каже да сада, поред здравствених проблема доживљава и „непријатности“ тако што га суграђани у шали ословљавају као покојника.

– Сви су у чуду, крсте се – примећује, те додаје да је ипак све предао у руке адвоката, јер је изгубио стрпљење, а и здравље му је нарушено.

Телеграф / Танjуг