ИСПОВЕСТ СИНА ПЕНЗИОНЕРКЕ УБИЦЕ ИНВЕСТИТОРА „Рекла ми је: Сине, убила сам га, нисам више могла да издржим“ (ВИДЕО)

1

„Моја мајка никада у животу није ни мрава згазила. Али после силних претњи и страха у којем је живела, решила је да се ослободи стега. Узела је мој пиштољ за који имам дозволу и док сам спавао пуцала је у инвеститора који јој је годинама загорчавао живот“, каже Марко Стојановић, чија је мајка Стојанка Стојановић (70) у недељу у Булевару краља Александра код броја 356, са више хитаца из пиштоља, усмртила Зорана Трифуновића (59), познатог београдског инвеститора.

стојанка стојановић
Фото: В. Лојаница, РАС Србија

Трифуновића су погодила два хица, од којих један у стомак, а један у главу. До доласка Хитне помоћи и полиције, беживотно тело остало је да лежи на тротоару, док се Стојанка вратила кући и сачекала полицију. Убиство су снимиле надзорне камере са куће недалеко од места где се оно догодило, а помоћу којих је утврђен идентитет Стојанке Стојановић, као и сви други детаљи немилог догађаја.

стојанка стојановић
Фото: В. Лалић, РАС Србија

Према тврдњама Стојанкиног сина Марка, Трифуновић је претио да ће његову мајку „пребити и убити уколико му не преда плац и кућу у којој живимо, како би он зидао нове зграде“.

стојанка стојановић
Полиција је на дан убиства одвела и Марка Стојановића/Фото: В. Лалић, РАС Србија

Стојановић тврди да се његова мајка и убијени нису судски спорили око плаца и куће, осим што га је он „много желео, а она није хтела да му преда“. Такође, истиче да после почињеног злочина Стојанка није побегла, него се вратила се у кућу.

– Предала се полицији без опирања. Била је у шоку, плакала је и пре него што су је одвели и само ми је кратко рекла: „Сине, нисам више могла да издржим, али уопште се не сећам шта се тачно десило…“ Не оправдавам то што је урадила, али више од две године је трпела претње телефоном али и директно. Говорио јој је да ће је претући или убити ако је затекне негде на улици – каже Марко за Новости.

Он тврди да је од мајке сазнао да је, осим телефонских претњи, инвеститор умео често да је сачека сам или са још неким у друштву, кад се враћала из продавнице или са пијаце. Због тога се и разболела и постала и физички и психички нестабилна.

– Живела је у сталном страху, јер када би јој на улици Труфуновић пришао, претио јој је и захтевао да му преда плац и нашу породичну кућу у Улици Олге Јовановић. Ту се, иначе, налази и адвокатска канцеларија мог покојног оца. Локација је изузетно атрактивна и он је ту планирао да зида зграду од најмање пет спратова. Због свега што се догађало, мама и ја смо поднели кривичну пријаву полицији против Трифуновића. Обраћали смо се за помоћ и надлежнима у Општини Звездара, тужилаштву, писали Влади. И ништа. Он се само смејао и говорио да се не плаши никога јер има јаке везе у подземљу, али и зато што познаје утицајне људе на власти – испричао је Марко.

стојанка стојановић
Фото: В. Лалић, РАС Србија

Стојанка је у понедељак саслушана у Вишем јавном тужилаштву, али одбрану није износила. Како смо сазнали, Тужилаштво је предложило да јој се одреди притвор како не би утицала на сведоке, да не би поновила дело и због узнемирења јавности.

Новости

1 коментар

  1. Није то немили догађај, напротив. А судови на суђење, ко су та ђубрад да сад суде жени што је убила бахатог разбојника у самоодбрани а ћутали су на све нападе на њен живот.
    Надам се да ће бити све више Стојанки.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.