„Сви су се смејали Новаку, али ја, богами, нисам“

Хрватски тениски тренер Никола Пилић је рекао да га је Новак Ђоковић фасцинирао својом личношћу.

никола пилић
Никола Пилић / Фото: Срђан Стевановић, Старсфото

Најбољи тенисер света је брусио свој таленат на Пилићевој академији, од своје 13. године.

„Кад је дошао са 13 година, нисам имао појма да би могао да буде врхунски играч, а камоли број један. У тим годинама нико ни за кога не може рећи да ће бити најбољи на свету. Тако сам се залетео с оним Гулбисом кад је имао 16 година и рекао да ће бити топ 10 играч па сам чекао до његове 26. године. Ипак, Новак ме од првог дана фасцинирао својом личношћу коју има и данас. Био је фантастично дете, интелигентно, паметно, добро и, што је најважније, захвално. Моја супруга га је обожавала и веома ценила јер се понашао као прави момак“, рекао је Пилић.

Новак је веровао да ће једног дана бити најбољи на свету. Многи су му се смејали, не и Пилић.

„Страшно много смо радили. Кад је дошао, није знао ни сервис ни волеј, мењали смо и грип, али је имао неизмерну жељу за учењем. Кад је имао 15 година, знао сам да ће бити прави играч. Нисам мислио да ће бити број један или број три, али био сам сигуран да ће постати прави професионалац. Једном док је био млађи, рекао је да је његов циљ да буде најбољи на свету. Сви су му се смејали, али ја богами нисам. Не могу рећи јесам ли веровао у то, али сам га пустио да сања јер је имао разлога за то“, каже Пилић.

Пилић каже да је захвалан на прилици да ради са Новаком.

никола пилић
Фото: Срђан Стевановић, Старсфото

„Захвалан сам што сам имао прилику радити с таквим играчем, таквим дететом. На сваки тренинг је долазио пола сата раније, није било шансе да закасни. Никад ништа није заборавио, ни најмању ситницу и увек је био максимално концентрисан на тренинг. Веома рано је неке ствари подигао на врло високи ниво. Амбиција, карактер, психа, интелигенција, лукавост… Све то је имао већ као клинац“, истакао је Пилић.

Б92

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.