ПРЕМИНУО МАЛИ ДУШАН (4) У БОЛНИЦИ У БАРСЕЛОНИ: Шампион је заспао… Отац поделио најтужније вести СПАВАЈ СИНЕ, ДОСТА СИ СЕ НАМУЧИО

0

Малишан није издржао: Мали Душан Тодоровић (4) чија је борба за живот подигла читаву Србију на ноге, преминуо је у болници у Барселони. Ову најтужнију вест потврдио је за Курир отац малишана.

душан тодоровић
Фото: ФК Партизан/Промо

Мали Душан Тодоровић (4) чија је борба за живот подигла читаву Србију на ноге, преминуо је у болници у Барселони. Ову најтужнију вест потврдио је за Курир отац малишана.

„Спавај.. Сине! Доста си се намучио, мирно спавај, довољно си постигао у животу, ШАМПИОНЕ!“, написао је нешто раније отац, а потом највероватније искључио профил.

Душан Тодоровић рођен је 21. јуна 2014. године у Београду.

Први симптоми болести су уочени крајем 2016. године, кад је анализом крвне слике примећен пад хемоглобина. Педијатар у Дому здравља у Свилајнцу је напипао у трбуху детета страно тело, после чега је дао упут у Београд. Приликом каснијих анализа, Душану је дијагностификован тумор – необластома.

После извршене биопсије, приступило се хемотерапији у Београду, која је резултирала смањењем тумора до оперативне величине. Прва оперативна интервенција је реализована у експерименталној клиници „Saint Jude“ у Мемфису (САД). После операције, поступак лечења се наставио у Србији, где је урађена трансплантација коштане сржи на Институту за мајку и дете у Београду и спроведене хемотерапије, после чега је отишао у Барселону, али је у болници преминуо.

– Нисмо могли да седимо скршених руку. Тражили смо по свету у којим клиникама се лекари баве лечењем рецидива неуробластоме. Нашли смо да се ради у Америци. Одустали смо јер лечење кошта више од милион долара. То је незамислив новац за нас. Нисмо се предавали. Питали смо у Немачкој и Шпанији, чији се лекари, такође, баве том врстом лечења, али смо добили одговоре да немају места за иностране пацијенте. Остала је Барселона… – испричао је недавно Душанов отац Александар Тодоровић.

није издржаво
Није издржао / Фото: Приватна архива

Фудбалер Немања Матић је донирао последњих 70.000 евра за лечење малог Душана и својим именом и ауторитетом испословао да болница у Барселони прими Дукија на терапију два дана пре но што је новац формално могао да „легне“ на рачун клинике у Шпанији. Нажалост, болест је победила.

Курир / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.