СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ ЗАУЗЕЛИ ГАЗИВОДЕ Наоружани дугим цевима и са фантомкама опколили језеро и везали Србе

Припадници косовских специјалних јединица РОСУ распоређени су данас пре подне у непосредној близини бране и вештачког језера Газиводе.

газиводе
Фото: Танјуг

Како сазнајемо, акцију је извело 60 наоружаних специјалаца РОСУ, који су опколили језеро и везали наше људе запослене у хидроцентрали.

Они носе дуге цеви, а један део има фантомке.

Припадници РОСУ су ушли у Центар за екологију и развој спорта, у непосредној близини хидроелектране.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић обратиће се данас медијима.

Како наводи приштински „Зери“, они су „окружили“ вештачко језеро, а полицијске снаге су тамо „уведене“ кроз Центар за развој екологије и спорта.

Стефановић: Јединице полиције у стању највише припавности

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наложио је директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности, саопšтио је МУП.

„Поводом напада Албанаца на север Косова и Метохије и хапшења Срба који нису починили било какво кривично дело, наложио сам директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности“, истиче се у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова ће наставити да прати развој ситуације и предузеће све мере које држава буде наложила, истакао је Стефановић.

бесмртни пук
Небојша Стефановић/Фото: архива

У Косовској полицијској служби речено је Срни да је акција спроводене по налогу команде КПС-а из Приштине и да ће више детаља бити накнадно саопштено.

Како јавља дописник РТС-а, специјалци тренутно не контролишу саобраћај, не заустављају путнике и нема их око бране Газиводе нити хидроелектране.

Главни портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо изјавио је Танјугу да та мисија још нема информација о томе да су припадници косовских специјалних јединица РОСУ ушли на север Косова, у непосредну близину хидроелектране Газиводе. Он је за Танјуг казао да је у току провера тачности таквих информација и да се врши мониторинг ситуације.

Ђурић: Заузели Газиводе да би Тачи могао да се слика и воза у чамцу

газиводе
Фото: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је акција РОСУ на језеру Газиводе спроведена како би косовски председник Хашим Тачи могао да се слободно слика и воза у чамцу.

„Због тога су морали да ухапсе све Србе који се тамо налазе“, рекао је Ђурић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је додао и да је међународна заједница обавештена о свему, али да се до сада нико није огласио.

Зашто је језеро Газиводе толико значајно за Србију? Погледајте видео:

Танјуг / Срна