Нећемо да дозволимо „обојену револуцију“ – Догађаји на КиМ ПОВЕЗАНИ с изборима у БиХ

Неће проћи ни недељу дана а настаће „дан тишине“ а после њега – свеопшти независни и демократски избори, на којим ће најсвеснији људи за себе и своју децу решавати будућност наше земље. Чини се да све иде по утврђеном реду као у било којој цивилизованој европској земљи. Али да ли је све ведро на политичком хоризонту?

избори

Сада већ није време да дискутујемо о томе колико су наредни избори демократски, да ли ће стварно њихов резултат бити последица изражавања воље народа, а многобројне провокације које смо посматрали за време изборне кампање уклапају се у оквир „здраве политичке конкуренције“.

Страшније је друго. У жару унутрашњих препирки у слепој жељи да се дохвате дела власти наши политичари су сасвим заборавили о спољном непријатељу. Тај непријатељ је заиста снажан као никад пре. Тај непријатељ се притајио и чека погодан тренутак да све нас удари у леђа. Многи мисле да говоримо о Високом Представнику, који се заиста засад није показивао. Али се не ради само и толико о Високом Представнику.

Желимо да објавимо податке које је сазнала наша организација. Унапред упозоравамо да нећемо никад да откријемо извор наших информација јер бисмо га тиме осудили на смрт.

Зашто то радимо?

Наша организација сматра да је благовремено давање на знање јавности таквих информација најефикаснији начин спречавања могућег зла.

Скрећемо пажњу да је управо наша организација раније у јеку изборне кампање наступила са упозорењем о могућој примени од стране Високог Представника тзв. „бонских овлашћења“ ради обарања законитих институција власти Републике Српске. Нисмо само објавили такво упозорење, него смо послали одговарајуће прогласе политичким странкама и дипломатским установама САД и Велике Британије у Сарајеву и Бањлуци. Напомињемо о закључку, који је био у тим прогласима, да политичке провокације које се организују у Бањалуци имају циљ да створе услове Високом Представнику за примену „бонских овлашћења“.

Сигурни смо да је промена садржаја активности ангажованих од стране Запада и САД странака и покрета дозволила да се избегне остваривање намера Високог Представника. Сматрамо да је то и наша заслуга.

Сада смо добили информације да САД и Велика Британија преко својих дипломатских представништва и специјалне службе такође користе мисију ОЕБС у Босни и Херцеговини (Организација за европску безбедност и сарадњу, OSCE) ради појачивања кампање против законитих органа власти Републике Српске. Без обзира на углавном неутралан карактер ОЕБС-а, Велика Британија и САД врше притисак на босанску мисију Организације и инсистирају на потврђивању од стране ОЕБС-а неких података о противправној делатности садашњег руководства Републике Српске, о наводно постојећем систему угушивања права и слобода.

Сматрамо да САД и Велика Британија све то раде у циљу стварања разлога за нови напад на садашње руководство Републике Српске. У случају да оно и његова партијска коалиција победе на изборима, САД и Велика Британија намеравају да ураде све да избори буду проглашени неважећим. Није искључено да се ради и о покушајима створити основу за распаљивање „обојене револуције“ у Републици Српској по узорима које смо већ видели у многим земљама Источне Европе.

Ми позивамо све политичке странке, друштвене и верске функционере, све држављане земље на очување јединства и реда. Неопходно је да сви памте да сви ми можемо да напорима наших непријатеља из САД и Велике Британије будемо увучени у такве провокације које ће на крају крајева довести до рушења наше државности.

Такође сматрамо да зарад добробити целог нашег народа, ради очувања извојеваних демократских вредности, законити органи власти имају право оштро сузбијати покушаје вршења притиска на бираче, који се врши путем организовања нереда, а њихове организаторе кривично гонити.

Усклађени догађаји на Косову и Метохији са покушајем рушења председника Додика

Заузимање Газивода на Косову и Метохији од стране тзв. РОСУ је смишљен и усклађен план како би се председник Србије Александар Вучић приморао да се одрекне Републике Српске и њеног председника Милорада Додика, а онда и да призна тзв. независно Косово.

Председнику Вучићу, по информацијама којим располаже СНП – Избор је наш, је прећено, у смислу да се не укључује у изборе у Републици Српској и да не дође на отварање Болнице „Србија“ у Источно Сарајево, које је већ било договорено за 6. октобар о.г.

На такав начин би се лакше реализовао план САД-а и Велике Британије који подразумева прво рушење председника Додика а онда и укидање Републике Српске.

Покрет сматра да би Србија требало да искористи ову комплексну и тешку ситуацију, коју она није изазвала, тако што ће Бриселске преговоре прогласити пропалим стављајући аргументовано сву кривицу на руководство тзв. независног Косова. Тим чином се Косово и Метохија, само по себи, враћа у Савет безбиједности УН-а и Резолуцију 1244.

Сада Србија треба да покаже жељу и снагу како би се неспорно видело да подржава Републику Српску и све оне политичаре који раде на одбрани Српске и на тај начин спрече евентуално дешавање „обојене револуције“ у Српској. Власт у Србији се мора бринути за Српску и мора бити укључена у сва позитивна дешавања у њој. Политичарима у Србији не смеју избори у Немачкој, Италији, САД, Великој Британији или Русији бити важнији од избора у Српкој.

Бања Лука, Политички савет Покрета
29. септембар 2018.