Пронађен пас трагично настрадале Марије Чајетинац!

Невероватан крај потраге за псом власнице која је страдала код Јагодине. Многобројни волонтери претраживали околину моста код Мораве док Жиле није пронађен.

жиле
Жика/Фото: Facebook

Трстеник-Пас Марије Чајетинац (33), младе правнице из Трстеника која је погинула у стравичном удесу на ауто-путу код Јагодине је нађен, објавили су Маријини пријатељи на друштвеним мрежама. Пас Жика како су “Новости” раније објавиле, путовао је са својом газдарицом у колима кобног дана, када је у два судара, чак 12-оро људи изгубило живот.

Дивна девојка из трстеничког места Дубље, нажалост, била је међу погинулима, и породица и пријатељи апеловали су на људе да се укључе у потрагу за њеним кућним љубимцем. Веровали су да се избавио или можда у превртању возила искочио. Управо то се изгледа и догодило, јер је пас нађен у селу Мијатовац код Јагодине, код једне породице.

– Пронашли смо Жилета! Жив и здрав! – објављено је на друштвеним мрежама, где се нижу коментари “дивно”, ”свака част”, “улепшали сте ми дан”…

Апел да се помогне у несебичној потрази брзо се проширио друштвеним мрежама. Многобројни волонтери претраживали су околину моста код Мораве, а вести су се шириле преко Јагодине и Ћуприје до околних места.

– Ако неко види пса жуте боје, кратке длаке, мешанац са огрлицом, чипован, стерилисан, нека га узме и одведе до првог сигурног места, а ја бих организовала превоз. Околина моста на Морави на аутопуту. Молим вас шерујте – написала је у једном апелу на фејсбуку Маријина пријатељица.

Породици ће проналазак пса, који је ова дивна млада жена удомила и заволела бити драгоцена утеха у тешким тренуцима, поручили су Маријини пријатељи. И та утеха стиже им баш у дану када им је неопходна. Баш данас, на локалном гробљу у селу Дубље, Марија Чајетинац је сахрањена пред неколико стотина ожалошћених људи.

жиле
Сахрана Марије Чајетинац/Фото: Новости

Око 150 кућа има село Дубље код Трстеника, али се зато неколико стотина душа из овог, али и суседних места, Трстеника, Врањачке Бање, Краљева, Крушевца, опростило до Марије Чајетинац (33), настрадале на ауто-путу. Мезимица своје породице, понос свог села и свима добар пријатељ. Да не говоре случајно најпотресније народне песме о љубави између брата и сестре, најтужнији је доказ могао да се види већ на капији ожалошћеног дома, где је Маријин старији брат Данијел у дубокој црнини, уз јауке, дочекивао многобројне пријатеље и родбину.

– Нема више ко да ме позове, сестро моја, сестро моја, сестро моја…! – грмео је промукао вапај Данијела Чајетинца, у дворишту пуном цвећа које је редовно заливала вредна девојка.

Мајка Даница небројано пута се наглас обратила ћерки, док би глава куће Миливоје Чајетинац тек скупљао снагу да то учини. У селу се већ данима говори да је отац кренуо у Нови Сад када је сазнао страшну истину и почео да телефонира ћерки а уместо ње чуо глас који га је обавестио о трагедији.

– Анђели постоје, то си ти – рекао је Маријин отац Миливоје, познати привредник, коме је ћерка била ослонац у кући и послу, јер је, после дипломирања на Правном факултету у Београду, вредно радила у породичној фирми „Електрон“.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.