Овај природни лек апсорбује отрове из организма, а не кошта ништа!

Изузетно једноставна и ефикасна метода превенције и лечења помоћу уља после неколико векова поново побуђује пажњу јавности.

лечење помоћу уља
Фото: Илустрација

Реч је о методи заснованој на “ајурведској” медицини, описаној у древним индијским списима. Реч ајурведа преводи се као ”знање о животу и дуговечности”.

Тај пет векова стар, традиционални индијски начин лечења се много пута доказао у пракси и нема сумње да је и те како вредан пажње.

Како до здравља

Овом методом уклањање токсичних супстанци из тела постиже се свакодневним мућкањем сунцокретовог или сусамовог уља у усној шупљини. После тога не би требало да прогутате уље, него да га испљунете, а затим добро исперете уста. Такав поступак омогућава телу да се самостално бори против болести, без икаквих нежељених ефеката уобичајених за лекове.

Како се користи терапија

Терапија уљем врши се искључиво хладно цеђеним и нерафинисаним уљима. Препоручује се сунцокретово или сусамово уље, али према практичном искуству многих, можете користити и маслиново или било које друго хладно цеђено и нерафинисано уље. Такође, да бисте повећали ефекат, у основно уље које сте изабрали за мућкање можете додати неколико капи зачинског уља и уља од лековитог биља, у зависности од врсте болести.

Додајте уље лаванде за смирење и опуштање, рузмарин за бољу циркулацију, камилицу против инфекција или анис за прочишћавање дисајних путева. Спроводите терапију на празан стомак, узимајући једну велику кашику уља у уста, а затим полако протресите и померајте је око усне шупљине 15 до 20 минута. Будући да уље током овог процеса апсорбује штетне супстанце и токсине, не смете га прогутати.

лечење помоћу уља
Фото: Илустрација

Шта се лечи мућкањем

Ова метода се у пракси показала делотворном у борби против низа болести и тегоба, попут…

• главобоље
• зубобоље
• хроничног умора
• несанице

• астме
• екцема
• плућних болести
• артритиса

• цревних и желудачних обољења
• болести бубрега, јетре и срца
• хроничних болести крви
• женских болести

Између осталог, уљна терапија избељује и учвршћује зубе, зауставља крварење из десни и помаже код парадентозе.

Тајна делотворности ове методе је у томе да за време мућкања свих шест литара крви протече кроз пљувачне жлезде и на такав начин се организам ослобађа штетних материја. Једноставно речено, уз помоћ уља, исисаћемо отрове из организма.

Осим у лечењу, терапију уљем препоручљиво је користити и превентивно, јер јача имунитет и тиме у самом почетку спречава многобројна обољења.

Фото: Илустрација

Коришћење терапије

Трајање терапије зависи од болести и општег стања организма.

Оквирно говорећи, акутне болести могуће је излечити за мање од недељу дана, а хроничне у року од неколико месеци до године дана. Терапију је нужно спроводити онолико дуго колико је потребно да се организам у потпуности опорави.

Каткад се стање краткорочно може и погоршати. Може се јавити и повишена температура, поготово код особа које пате од више болести.