Студенти Правног факултета ШАМПИОНИ СВЕТА

Универзитетска репрезентација Правног факултета Универзитета у Београду освојила је 4. Светско Интеруниверзитетско првенство у футсалу у Барселони.

универзитетска репрезентација правног факултета
Фото: Промо

У конкуренцији 36 универзитета широм света, селекција Правног факултета је надмоћно освојила златну медаљу савладавши све противнике уз гол разлику 32:6!

Пред правницима редом су у групи падали универзитети из Либана, Чешке и Француске.

На путу до злата су, потом, савладане селекције из Катара, Енглеске, Русије да би, најзад, у финалу пред правницима морали да се поклоне футсалери из Мађарске.

Селектор футсал селекције Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Владимир Вулетић, не крије одушевљење:

“Ово је највећи тријумф ове талентоване и сјајне генерације Правног факултета коју имам част да предводим. Подсећам да је Правни факултет шампион Лиге Универзитета у Београду, да ови момци чине окосницу футсал репрезентације Универзитета у Београду, универзитетског шампиона Србије и петопласиране репрезентације са Европских универзитетскиг игара у Коимбри. У времену када постоји евидентна криза универзитетског спорта, ово је доказ да се преданим и пожртвованим радом могу досегнути неслућене висине. Желим овом приликом да се захвалим Правном факултету, ФК Партизан и Фудбалском савезу Србије, који су пресудно омогућили да ова изузетна генерација добије прилику да постане светски универзитетски шампион!”

универзитетска репрезентација правног факултета
Фото: Промо

Председник Спортског друштва Victoria Правног факултета и дугогодишњи капитен, Никола Ристановић истиче:

“Велики рад носи велике резултате а ми смо показали колико је заједништво и међусобно поверење важна ствар у спорту. Ми увек верујемо у себе, гајимо победнички менталитет и готово да нема екипе која се у менталном приступу утакмици може поредити са нама. Правни факултет је дао Србији два репрезентативца у футсалу, Николу Матијевића и Страхињу Петрова а то речито говори са каквим ентузијазмом и жељом ми бранимо боје нашег факултета и наше државе!”

Освајачи златне медаље и великог трофеја Светског ИнтерУниверзитетског шампионата су: Марко Бадовинац, Никола Ристановић, Страхиња Петров, Филип Минић, Срђан Бркић, Душан Мајсторовић са Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду, Јован Ристановић, Александар Фриц, Душан Панић, Огњен Радовић, Страхиња Пајчин, Марко Лазић и Марко Милићевић.

Селектор је професор Правног факултета у Београду, др Владимир Вулетић, а шеф наше делегације Матија Бурић.

Б92