Ухапшен Небојша Медојевић, иако му није укинут посланички имунитет – Остаје у притвору до два месеца

0

Подгорица – Председник опозиционог Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић ухапшен је по налогу Вишег суда у Подгорици у предмету поводом тврдњи о примању и давању мита, саопштио је МУП Црне Горе.

небојша медојевић
Небојша Медојевић/Фото: Н. Ђурић

Медојевић, посланик у Скупштини Црне Горе ухапшен је без укидања имунитета и спроведен је у Завод за извршење кривичних санкција (ЗИКС).

Виши суд у Подгорици одредио је Медојевић притвор у трајању до два месеца јер је одбио да сведочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због јавно изговорених тврдњи да наводно зна да бившем градоначелнику Подгорице неће бити одређен притвор из разлога што је Главни специјални тужилац примио мито у износу од 100.000 евра, наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Медојевић је ухапшен касно синоћ после изласка из Скупштине, и то одмах пошто су посланици парламента усвојили резолуцију којом се проглашавају ништавним одлуке Подгоричке скупштине из 1918. године.

Црногорски сајт цдм.ме пренео је да су вест о хапшењу Медојевића прво објавили на друштвеним мрежама посланици ДФ-а.

Посланица ДФ Марина Јочић написала је на Фејсбуку да је Медојевић ухапшен без скидања имунитета.

Сајт ин4с.нет навео је да је Медојевић ухапшен на путу од Скупштине Црне Горе до своје куће, а сазнао је да је то учињено по налогу председника Вишег суда у Подгорици Бориса Савића.

Наводи се да је у тренутку хапшења Медојевић био у друштву посланика ДФ-а Славена Радуновића.

Сајт подсећа да је раније Медојевић изјавио да му је безбедност угрожена и да га данима прате лица с капуљачама.

Радуновић је на свом Фејсбук профилу објавио „лајв” у којем је казао да је ово „наставак репресије над ДФ-ом и срамна сачекуша после завршетка седнице”.

Виши суд у Подгорици одредио је притвор у трајању од најдуже два месеца, односно док не пристану да сведоче ухапшеним посланицима опозиционог Демократског фронта, Небојши Медојевићу и Милану Кнежевићу.

небојша медојевић
Скупштина Црне Горе

Медојевић је ухапшен синоћ после седнице парламента, на којој је донета одлука о поништавању одлука Подгоричке скупштине из 1918, док се Кнежевић и даље налази у згради парламента и одбија да се преда.

У саопштењу Вишег суда се наводи да су уважене жалбе Специјалног државног тужилаштва и преиначена решења судије за истрагу овог суда, па је сведоцима Милану Кнежевићу и Небојши Медојевићу, одређен притвор, јер су пред Специјалним државним тужилаштвом и пошто су били новчано кажњени решењима ванрасправног кривичног већа тог суда поново одбили да сведоче у предметима Специјалног државног тужилаштва, преноси Танјуг.

Притвор ће, како се наводи, трајати док Кнежевић и Медојевић не пристану да сведоче или док њихово саслушање постане непотребно или док се кривични поступак заврши, а најдуже до два месеца рачунајући од дана и часа хапшења.

Политика

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.