ПУТНИК НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ „Видео сам точак како пролази поред нас и схватио да је са НАШЕГ АУТОБУСА“

„Слушао сам музику и гледао кроз прозор аутобуса када сам видео одједном да пролази точак поред нас. Аутобус се накривио на једну страну и схватио сам у секунди да је точак отпао са нашег аутобуса. Путници су се уплашили јер је аутобус почео да се левом страном вуче по коловозу“.

аутобус
Фото: Facebook

Овим речима описује драматичне тренутке Никола Камберовић, један од путника у аутобусу „Ниш-експреса“ на линији Ниш – Лесковац са којег је, по сведочењу путника, 17. децембра око 13.30 часова отпао точак у току вожње.

Инцидент који се вероватно само присебношћу и вештином возача није завршио трагично, одиграо се на деоници ауто пута између Ниша и Лесковца код Дољевца.

– У аутобусу је било око 30 до 40 путника. У паници су били и путници и возач аутобуса када смо схватили шта је могло да се деси. Путници су позивали саобраћајну полицију а онда смо још сат времена чекали други аутобус са којим смо наставили вожњу. Бог нас је сачувао, такве ствари се не завршавају добро. Како је могло да буде, добро се завршило. Чуо сам шта се десило са македонским аутобусом код Лесковца, каже Камберовић.

Он каже да су путници остали у аутобусу а да је слику на којој се види да недостаје једна точак на аутобусу направио путник који је изашао напоље да запали цигарету.

– Замолио сам га да ми пребаци слику коју сам објавио на „Фејсбуку“. Колико се види на слици, недостаје један задњи точак. Мислим да возач није ништа крив јер није његов посао да проверава исправност возила него компанија треба то да ради. Он је урадио најбоље што је могао у том тренутку, додаје Камберовић.

Незванично сазнајемо и да је полиција затекла аутобус у зауставној траци са механичарима који су мењали точак који је отпао. Пошто је точак замењен, а квар отклоњен аутобус је упућен на контролни технички преглед како би било утврђено да је све у реду.

Шта се тачно одиграло, да ли је и зашто точак отпао, да ли се хаварија десила у вожњи како је путник описао или на други начин, у „Ниш-експресу“ нисмо могли да сазнамо.

После позива на познате бројеве телефона упућени смо на маркетинг, како би од портпаролке добили информацију, међутим на наше позиве нико није одговарао. Редакција Блица упутила је питања и мејлом – шта се догодило, да ли је аутобус био неисправан или је успут дошло до незгоде. Затражили смо и број телефона возача аутобуса, који је својим искуством, вероватно, успео да избегне незгоду већих размера, али до закључења броја одговори из „Ниш-експреса“ нису стигли.

Хвала Богу нико није повређен

– Вечност! Божја милост нас је сачувала. Хвала Богу нико није повређен. Док сам слушао музику, у тренутку сам био изненађен видевши велику гуму која се котрља испред нас, мислећи у себи „не могу да верујем“. Још увек под утиском, још увек не могу да схватим како?? Бог је милост! Бог је наша заштита, описао је Камберовић у свом посту на Фејсбуку, захваљујући коме се и сазнало за ову драматичну ситуацију, уз слику аутобуса коме је отпао точак.

Б. Јаначковић / И. Анђелковић, Блиц