ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА О КОРОНАВИРУСУ: Већина људи је у ЗАБЛУДИ! Др Несторовић о смртоносној болести која је све ближе!

Према речима проф. др Бранимир Несторовића са клинике у Тиршовој, коронавирус није примарно респираторни, већ цревни виру, дакле, примарно изазива пролив.

проф. др бранимир несторовић
Проф. др Бранимир Несторовић

Он објашњава да не постоји права превентива.

– Препоручујем прање руку сапуном, алкохолне марамице или спрејеве за дезинфекцију. Ношење маски је такође у реду, али понављам, овај вирус је интересантан јер се релативно слабо преноси кијањем и кашљањем – додаје проф. Несторовић.

Како каже професор, коронавирус има клиничку слику типичног грипа. Генерално, наглашава није му јасно зашто су се сви оволико узбунили.

Фото: Србија данас

– На званичном сајту кинеске агенције за борбу против инфективних болести ЦЦДЦ сваки дан објављују извештаје и броју оболелих, колика је смртност. Рецимо, смртност деце је мала, испод 0,2 одсто, оболелих жена има веома мало, умрлих, наравно, још мање. Углавном стари мушкарци умиру, од 60. године наступа повећани ризик, а осим њих, угрожени су и хронични болесници. То је званична кинеска статистика. Неки могу да кажу да информације нису тачне, али то су њихови подаци – истиче проф. Несторовић.

Он каже да са резервом узима информације да су неки пацијенти излечени лековима за АИДС.

– Чуо сам за то, али то је евентуално терапија само за неке тешке пацијенте. Не знам шта је горе и скупље – констатује проф. Несторовић.

Професор објашњава да је већина тестова само оријентациона, а да се дефинитивна дијагноза поставља узимањем крви.

кинески туристи
Фото: Eugene Hoshiko, AP

– Обично се ради ПЦР тест, то је компликован тест и треба бар један дан да се заврши, али је веома поуздан. Дакле, никакво самотестирање није поуздано. Шта год сами да урадите, моћи ћете само да нагађате јер коронавирус има клиничку слику грипа, понаша се исто као грип, ту су температура, цурење носа, у каснијој фази запаљење плућа – каже професор.

Србија данас

1 коментар

  1. Није више НАЈСМЕШНИЈИ ВИРУС У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА, КОЈИ ПОСТОЈИ САМО НА ФЕЈСБУКУ?
    Лик је озбиљан кандидат за награду БРУКА ЗА ПРОФЕСИЈУ!

Comments are closed.