Е, ОВО ЈЕ БОГАТ ЧОВЕК Деда Јован је угасио 95 рођенданских свећица у друштву седморо деце, 15 унучади, 21 праунучета и ДВЕ ЧУКУН УНУКЕ

0

Деда Јован Ћојбашић из Ивањице угасио је 95. рођенданску свећицу у друштву преко 70 чланова породице, деце, унука, праунука, чукунунука зетова, снајки…

јован ћојбашић
Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

Каже да је многобројна фамилија у којој никада није било неслоге његов највећи животни успех и срећа. Кад угаси свећице на торти пожелео је само једно, да су сви здрави и да наставе традицију љубави и поштовања, која краси породицу Ћојбашић.

– Учили смо их да се воле и поштују међусобно јер нема никога пречег од фамилије. Ја сам се лепо наживео, и сада се свакодневно молим да су они здрави и срећни и да дочекају оно што сам ја на свој 95. рођендан. То је срећа – каже деда Јован.

Јован Ћојбашић је рођен у ивањичком селу Медовине и најстарији је од шесторо деце Миломира и Ђулке Ћојбашић. Са покојном супругом Љубом и породицом, Јован је у овом селу живео до пред крај 1963. године када су се доселили у Ивањицу где су купили велико имање.

Подигли су седморо деце, ишли су редом: Милица (77), Нада (74), Росанда (72), Стојислава (70), Радованка (67), Стајка (65) и син Срдан (59). Деда је дочекао и 15 унучади, 21 праунуче и две чукун унуке (Мила се родила пре 6 месеци, а Милица 18. јануара ове године!).

јован ћојбашић
Деда Јован Ћојбашић из Ивањице угасио 95. рођенданску свећицу / Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

Породица је стуб друштва, које би било стабилније када би се градило на системима вредности многобројних Ћојбашића.

– Ми смо сигурно најсрећнија фамилија у Србији и шире. На окупу је пет генерација и сви брижно негујемо породичну традицију окупљања, међусобног поштовања и неизмерне љубави. Волео бих да овако функционишу све породице у Србији, јер би нам свима било боље, а сам систем би био стабилнији – сматра син Срдан.

Рада Мојсиловић пета је ћерка у породици Ћојбашић. Каже мајка и отац су их научили да дишу једним плућима, а слогу и љубав успели су да пренесу на млађе генерације.

– Толико се слажемо и волимо, како би наш народ рекао: „једни за друге би око дали“. Дочекала сам да добијем чукунунуку и то баш на мој рођендан. Има ли веће среће? – пита се Рада Мојсиловић озареног лица.

Деда Јован је прво дете добио са 18 година, седмо у 36. години, када је на свет дошао и први унук Предраг. Јелена Савић најстарија му је унука.

јован ћојбашић
Пет генерација Ћојбашића / Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

-Замислили смо да будућим генерацијама оставимо и писани траг у виду једне породичне монографије, како би знали ко су им били преци, чиме су се бавили јер желимо да наставе да се овако окупљају и друже. Не желимо да се нашој фамилији догоди оно што је нажалост све присутније, да се чак и најближи рођаци не познају – каже унука Јелена Савић.

Кућу Ћојбашића на деда Јованов 95. рођендан обасјао је смех, радост живота и хармонија која би требала да краси сваку породицу.

Беба Бојовић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.