Дане Чанковић: Чанак је „мала маца“ у односу на Мировићеву ВОЈВОДИНУ – РЕПУБЛИКУ

Председник Србије Александар Вучић одбио је радни документ у вези са решавањем косовског проблема, познатији као „Амерички пакет“ и оценио га недостојним пажње и неприхватљивим за нашу земљу – пишу Новости.

војводина - република
Фото: Норберт Синковиц, Слободна Европа

Такав поступак председника Вучића не треба да буде изненађење, нити да се доживи као исхитрен, изнуђен или да буде изолован у том смислу. Напротив, тај потез је дeо озбиљне стратегије. Јесенас сам писао да ће Вучић бити чврст у одбрани Косова и Метохије и српских интереса, те да неће бити ни његове усмерене критике према Додику и Српској, све до организовања ванредних парламентарних избора у Србији и апсолутној победи његове странке на њима.., а даље, само Бог зна.

Председник Вучић је релативно млад човек и искусан политичар који је на власти. Скоро да нема људи који би се повукли у таквој ситуацији. Његов, можда најважнији циљ, је да у наредних десет година сачува мир, и тај мир да се искористи за свеопшти напредак. Да би то успeо потребни су разговори са свима и о свему, и са спољашњим и унутрашњим факторима, као и са народом – путем референдума и ванредних избора.

Треба бити спреман и имати одговоре на нове изазове и искушења. Тако председник Вучић можда неће бити затечен ни јачањем процеса стварања тзв. Републике Војводине. Досадашње вођење тог процеса од стране Ненада Чанка, биће „мала маца“, у односу на то како ће оно изгледати ако тај процес преузму председник покрајинске владе Игор Мировић и војвођански СНС.

Без обзира на могуће дезинтеграције Србије и покушаја поделе српског народа и Српске православне цркве, у будућности ће се створити околности које ће све то лоше што ће се издешавати, преокренути на добро. До тада обични људи, српске породице, школе и Црква треба да однегују доброг, вредног човека са истинским смислом и животном радошћу, који ће говорити српским језиком, писати ћириличним писмом и бити вере православне.

војводина - република
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

Бања Лука, 04.06.2018.

Председник СНП „Избор је наш“