Дане Чанковић: Чанак је „мала маца“ у односу на Мировићеву ВОЈВОДИНУ – РЕПУБЛИКУ

Председник Србије Александар Вучић одбио је радни документ у вези са решавањем косовског проблема, познатији као „Амерички пакет“ и оценио га недостојним пажње и неприхватљивим за нашу земљу – пишу Новости.

војводина - република
Фото: Норберт Синковиц, Слободна Европа

Такав поступак председника Вучића не треба да буде изненађење, нити да се доживи као исхитрен, изнуђен или да буде изолован у том смислу. Напротив, тај потез је дeо озбиљне стратегије. Јесенас сам писао да ће Вучић бити чврст у одбрани Косова и Метохије и српских интереса, те да неће бити ни његове усмерене критике према Додику и Српској, све до организовања ванредних парламентарних избора у Србији и апсолутној победи његове странке на њима.., а даље, само Бог зна.

Председник Вучић је релативно млад човек и искусан политичар који је на власти. Скоро да нема људи који би се повукли у таквој ситуацији. Његов, можда најважнији циљ, је да у наредних десет година сачува мир, и тај мир да се искористи за свеопшти напредак. Да би то успeо потребни су разговори са свима и о свему, и са спољашњим и унутрашњим факторима, као и са народом – путем референдума и ванредних избора.

Треба бити спреман и имати одговоре на нове изазове и искушења. Тако председник Вучић можда неће бити затечен ни јачањем процеса стварања тзв. Републике Војводине. Досадашње вођење тог процеса од стране Ненада Чанка, биће „мала маца“, у односу на то како ће оно изгледати ако тај процес преузму председник покрајинске владе Игор Мировић и војвођански СНС.

Без обзира на могуће дезинтеграције Србије и покушаја поделе српског народа и Српске православне цркве, у будућности ће се створити околности које ће све то лоше што ће се издешавати, преокренути на добро. До тада обични људи, српске породице, школе и Црква треба да однегују доброг, вредног човека са истинским смислом и животном радошћу, који ће говорити српским језиком, писати ћириличним писмом и бити вере православне.

војводина - република
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

Бања Лука, 04.06.2018.

Председник СНП „Избор је наш“

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.