(ВИДЕО) Хулигани напали ватерполисте Црвене звезде на Риви: Један се од батина спасио скоком у море!

СРАМОТА У СПЛИТУ! Ватерполисти Црвене звезде која вечерас игра на Пољуду с Морнаром нападнути су данас у центру Сплита на Риви.

ватерполисти
Фото: Youtube printscreen

Ватерполисти Црвене звезде која вечерас игра на Пољуду с Морнаром нападнути су данас у центру Сплита на Риви,  преноси Слободна Далмација.

Како се наводи, четворица ватерполиста Црвене звезде седели су у раним поподневним часовима у центру Сплита у кафићу, када их је напала група још неидентификованих нападача.

„Како дознајемо, четворица играча седели су на кафи око 13:40 часова на главном градском шеталишту када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке с клупским обележјима, после чега су их почели гурати и тући. Један од нападнутих ватерполиста спасио се скоком у море, док су остали побегли.

Тек по доласку полиције изашао је из мора испред Риве те је утврђено да нема озледа, док су се остала тројица вратила у хотел.

Сплитска полиција трага за нападачима. Неслужбено дознајемо да су била петорица младића млађе животне доби.

– Одједном је настала вриска и вика. Рива је била пуна, а одједном је један човек скочио у море, док је други побегао у смеру Диоклецијанове Палате, према Воћном тргу. Мислим да је било више нападача. Несрећни младић из мора викао је да је Црногорац – казао нам је један од сведока“, пише новинарка Слободне Далмације Катарина Марић Бање.

Сплитска полиција још трага за нападачима, а незванично се ради о петорици младића.

„Добили смо дојаву, по изласку на место догађаја нисмо затекли нападаче, а момка који је скочио у море смо превезли до хотела да се пресвуче. У току је разговор у којем ћемо утврдити детаље“, поручили су из сплитске полиције.

Поводом овог инцидента је у просторијама Ватерполо савеза Србије у 17 часова заказана ванредна конференција за штампу.