„Кока-Кола“ купује „Бамби“ за 260 мил €

0

Београд – „Кока-Кола“ је започела процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније „Бамби“ од фонда „Мид Еуропа Партнерс“ у вредности од 260 милиона евра.

кока кола
Фото: Бангус Индахоно, ЕПА

Како се наводи у саопштењу ове компаније, коначни споразум биће дефинисан кроз завршна усаглашавања, а аквизиција остаје подложна уобичајеним условима и одобрењима надлежних органа, због чега се очекује да ће сам процес бити окончан у другом кварталу 2019. године.

Из „Кока-Коле“ наводе да је њихова стратешка намера да ова аквизиција омогући компанији нове развојне могућности у Србији и региону, као и могућност проширења у комплементарне категорије производа.

„Ова аквизиција представља изврсну прилику за стварање додатне вредности за нашу компанију, купце и акционаре. У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементаре брендове, као и иновативне вештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију, као што су почетак дана, конзумација у покрету и ужина и освежење код куће“, наводи Зоран Богдановић, главни извршни директор компаније „Кока-Кола ХБЦ АГ“.

Како се наводи у саопштењу, ова аквизиција нуди могућност синергије кроз заједничке промоције и комплементарне иновације. Из Кока-Коле наводе да је вредност компаније Бамби и јака дистрибутивна мрежа, укључујући расхладну дистрибуцију у стратешки важним каналима, као што су традиционална малопродаја и ХоРеЦа.

кока кола

„Ова аквизиција је потврда да је Србија врло атрактивно одредиште за стране инвестиције, али и доказ одлучности наше компаније, „Кока-Кола ХБЦ Србија“, да останемо интегрални део локалне заједнице у којој послујемо и наставимо да развијамо своје пословање у овој земљи. Сигуран сам да ће наши глобални брендови, знање стечено на бројним тржиштима, као и посвећеност локалној заједници, удружени са Бамбијевим водећим брендовима на тржишту кондиторских производа, бити права добитна компниација! Додатно, са великом радошћу желимо добродошлицу свим новим колегама из Бамбија у нашу Цоца-Цола ХБЦ породицу“, изјавио је Светослав Атанасов, генерални директор компаније „Кока-Кола ХБЦ Србија и Црна Гора“.

Б92

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.