ЊИХОВ ЖИВОТ ЈЕ ВЕЧИТА БОРБА: Задесила их је тешка судбина, али они СВЕ ПОБЕЂУЈУ УЗ ПОМОЋ КОШАРКЕ! (ВИДЕО)

0

Kошарка у колицима, најатрактивнији спорт особа са инвалидитетом, спорт који затвара Параолимпијске игре, спорт који јача тело и у којем су сви играчи једнаки јер се игра по истим правилима као и кошарка коју свакако много боље познајемо.

кошарка у колицима

Kошаркаши Сингидунума из Београда и кошаркаши Дунава из Апатина су најбољи пример како се уз много воље и напорног тренинга може до врхунског резултата. Ипак ако каткад резултат и изостане оно што је можда и много важније је њихово дружење и интеграција у друштво, са новим смислом и циљем у животу, надметати се у најлепшем спорту на свету. Kошаркаши у колицима позивају све заинтересоване да се јаве, посете макар један тренинг и упознају се са њиховим начином живота који је далеко квалитетнији управо зато јер се на терену осећају достојанствено и снажно.

Судбине момака у колицима су различите, толико различите да скоро и да нема истих, бар не у KKK Сингидунум. Меци из заседе, нагазна мина, саобраћајна несрећа, погрешно дата вакцина…. све то је одвојило ове људе од нормалног живота, живота на који су навикли, али они не желе да их називате тужним причама. Напротив, оно што не желе је сажаљење и помоћ јер они заиста све могу сами. Сигурно да је у животима сваког од њих било доста тешке борбе са депресијом, тугом и свакодневицом али управо су изллаз нашли кроз овај фантастичан спорт који им је свима дао нову наду.

кошарка у колицима

Србија по броју клубова можда заостаје за земљама у региону и Европи али по квалитету и оном записаном коду у генима, никако. Отуда чињеница да Србија има чак 5 интернационалаца који професионално наступају за Грчке и клубове из Републике Српске. Репрезентативци се већ радују Европском првенству Ц дивизије у Бугарској са надом да ће квалитет који имају преточити у Б дивизију што би био велики корак напред за кошарку у колицима у Србији.

кошарка у колицима

Ипак, најскорији наступ београдског Сингидунума је 2. март у Kошутњаку, с почетком у 11:30. Овом приликом позивамо све заинтересоване да дођу и бодре једини српски клуб у оквиру НЛБ лиге.

Погледајте кратак видео о овим сјајним момцима:

 

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.