Доктор је 7 дана био У ХИЛАНДАРУ: Тамо сам видео ЧУДА која медицина НЕ МОЖЕ да објасни!

Хиландар – Све је смирено, свако има своју улогу, без журбе се све стиже.

хиландар
Фото: Shutterstock

Монаси манастира Хиландар осим прехлада немају озбиљније болести. У то се уверио и доктор Иван Поповић који је са њима провео недељу дана.

„Братство манастира изузетно је здрава и витална популација. Томе доприноси и начин живота који воде, као и њихов начин исхране. Тамо нема дијабетеса, свега један монах има хипертензију и хипертиреозу које су под терапијом. У складу са начином живота који подразумева доста стајања, јављају се тегобе са проширеним венама и евентуално зглобовима. Један од најјачих утисака ми је мењање свести и начина размишљања током боравка тамо, мислим да свако после те посете буде бољи човек“, прича др Поповић.

хиландар
Фото: Shutterstock

Хиландарска амбуланта у којој је дежурао, како каже, врхунски је опремљена, од ултразвука, преко офталмолошких уређаја до апотеке. Поред здравља монаха, др Поповић је одушевљен и потпуно другачијом атмосфером и начином размишљања, „тако битно другачијим од устаљене свакодневице“.

„Иако сам читавог живота верник, имао сам трему да ли ћу моћи да се уклопим. Али кад стигнете тамо, имате осећај као да сте ту већ провели сто година. Оно што ме је одушевило је њихов начин живота који као да се није вековима променио. Сазнање да и данас може тако да се живи ми је помогло у размишљању о животу и струци. Све је смирено, свако има своју улогу, без журбе се све стиже“, каже др Поповић.

Игуман Методије посетио болеснике

Убрзо пошто се др Поповић вратио на радно место у хируршку амбуланту, у ваљевску болницу је стигао и хиландарски игуман, архимандрит Методије, који је у болничком храму служио литургију.

„Посебна част је што сам обишао болницу и испунио заповест Господа Исуса Христа коју је он дао у Евангелију. Он је рекао да када обиђемо неког болесника, онда Он то прима као да смо самог њега обишли“, рекао је игуман.

хиландар
Фото: Profimedia

светластрана.ком/Хронограф