САМОУБИСТВО КАО ИЗЛАЗ: Омчом се спасила од насилника

Ивањичанка Маја јовановић (30) обесила се и иза себе оставила опроштајно писмо.

маја јовановић
Маја Јовановић / Фото: Приватна архива

Ивањица – прекратила је себи муке тиме што је самој себи ставила омчу око врата. Није могла више да издржи да је муж туче, злоставља и малтретира. Зато је у опроштајном писму написала како жели да се сахрани тамо где су јој родитељи, а не у селу где је живела са супругом и шестогодишњом ћерком, и да јој на сахрани не буде муж, онај због кога се и одлучила на овај корак.

Овако су јуче, два дана пошто је у ивањичком насељу Црњеву сахрањена Маја Јовановић (30), несрећна жена која се обесила у уторак у свом породичном домаћинству, за Новости причали њени познаници. Веле да је Маја више пута бежала од свог мужа у родитељску кућу у Црњеву, али да се, наводно, због неразумевања мајке и оца, увек враћала злостављачу.

Несрећница се, како сазнајемо, обесила у домаћинству у коме је живела са супругом и ћерком. То се догодило када је он у уторак одвео дете код лекара. Маја је написала опроштајно писмо у коме је до детаља навела разлоге због чега је решила себи да одузме живот. Између осталог, наводно, написала је да жели да буде сахрањена у месту одакле су јој родитељи, као и да на њеном испраћају на вечни починак не жели да присуствује њен супруг, нити било код од његове ближе родбине. Зато ни на умрлици међу ожалошћенима нема њеног супруга, него само њених родитеља и њене ћерке.

-Муж је од ње доста старији, можда и 15 до 20 година. Не знамо како се и зашто удала за њега, то је за све нас било велико изненађење. Живели су у тешкој забити, не знам чак ни како се то најзабаченије село зове, знам само да је негде ка Белим водама – рекла нам је Мајина даља рођака, која је желела да остане анонимна. – Бежала је неколико пута од насилника родитељима, али ваљда због срамоте да им ћерка не буде разведена, нису желели да је прихвате. Нису је ни заштитили од насилника. Морала је увек да се врати њему. Више пута, када бисмо је срели, причала нам је да преживљава пакао. Једном ми је рекла да јој је он сломио руку и да ју је избацио из куће кроз прозор… Причала је и да је често туче пред ћерком.

Да ли је ивањичкој полицији или Центру за социјални рад пријављивано насиље у породици Јовановић и да ли су надлежни и како реаговали, за сада није познато.

– Мислим да су сви знали за оно што је она трпела, само да је изостала права реакција – закључила је њена рођака.

В. Илић, Новости

1 коментар

Comments are closed.