„Да ли је могуће да Срби ризикују живот само да би окачили веш“: Због ове фотографије из Београда људи широм света добијају напад панике

Када се ова фотографија појавила на „Редиту“, благо речено, остадосмо шокирани. Како аутор каже, фотографија је из новобеоградског блока 23, а на овој мрежи спакована је на страницу „Урбан хел“.

блок 23
Нови Београд, Блок 23

А да ли овај „урбани пакао“ заиста и постоји, питали смо Ивану Миленковић, жену која више од осам година живи баш у блоку 23.

„Апсолутно. Ово је свакодневница. Шта да вам кажем, када седим у трпезарији, тачно знам када је комшиница избацила нову туру шареног веша. Не могу да кажем да ми то смета, али није хигијенски, а и у блоку има толико тога важнијег да се реши, тако да на овај раширени веш скоро више нико и не обраћа пажњу.“

Нас је занимало па како тај веш уопште каче и скидају са штрика, разапетог између две зграде. Делује као да може да буде и врло опасно.

„То је неки италијански систем, са спрегама. Не знам тачно да вам објасним, али знам да развлаче тај канап од терасе до терасе“, рекла нам је Ивана.

И коментари на „Редиту“ испод фотографије били су шаролики. Ипак, највише је било оних који су у неверици да то уопште и даље постоји. Ово мисли један Американац.

„Ма да ли је могуће да Срби ризикују живот само да би окачили веш“.

Било је и оних којима се призор допао „О, прелепо, стављам ову фотографију као волпејпер на телефон и не, нисам саркастичан.“

Block 23, New Belgrade, Serbia from r/UrbanHell

Неки су се, док су гледали, добро уплашили „Док гледам овај веш како лелуја међу зградама, добијам озбиљан напад панике.“

После свих ових коментара, огласио се и аутор фотографије, који је написао да је ипак можда мало претерао што је ову слику ставио баш на страницу „урбан хел“.

„Да, ово можда јесу бруталне блок зграде изграђене за време социјалистичке Југославије, али у блоку 23 станови су велики, пространи, а у самом блоку има много зеленила, ту су и пијаца, вртић и школа.“

Иначе, сушење веша на терасама које гледају на улицу у Србији је забрањено, а за то су прописане и казне од 2.500 динара.

Ј.В, Блиц жена

3 Коментари

  1. 2018 b.45 NEHRUOVA 194,ZGRADA SE SPUŠTALA SA LEVE I DESNE STRANE OKO 3h ujutro po 10cm,pa se opet vratila u normalno stanje,ima 4 sprata,to je trajalo 10 sekundi, ISTO KAO U BLOKU 23,DANAS JE 2021g. Sad je super, bio je i pravoslavni svestenik osveštao je oko 3 stana,nikad vise nije bilo pomeranje sve je super,pazite da nema nekog opasnog terorizma, KOD NAS JE SVE SADA SUPER, TO SE SVE NORMALIZUJE.

  2. Da je autor ovo slikao u Italiji onda bi mu bilo simpatično, tradicija, umetnost? Daj bre kompleksu što se stidiš gluposti a koliko poznajem zgrade po NB ovo je sa unutrašnje strane i ne vidi se sa ulice.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.