„СКОЧИО САМ У АМБИС ЗА ЊОМ БЕЗ РАЗМИШЉАЊА“ Исповест човека који је скочио у бунар за женом, па је два сата држао ИЗНАД ЛЕДЕНЕ ВОДЕ

0

Мирољуб Пауновић (70) из села Бериље скочио је у бунар дубок више од 10 метара за супругом Златом Пауновић (62) у покушају да јој спасе живот.

скочио је у бунар
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Храбри човек је своју жену држао више од два часа изнад површине ледене воде, иако је пре неколико дана изашао из операционе сале после операције бруха, али Злати није било помоћи јер је приликом пада задобила повреде опасне по живот. Породична драма се одиграла јуче у раним јутарњим часовима у овом прокупачком селу.

– Откако се разболела, не спавам ни ноћу ни дању. Пазио сам на њу јер је два пута покушала да дигне руку на себе. Видео сам да је нема. Кренуо сам да је тражим прво у подруму, где се једном посекла по врату ножем за калемљење. Онда сам отрчао у плевњу, где је покушала да се обеси, али је ни тамо није било. Тад сам чуо њен глас из дубине бунара. Скочио сам одмах одозго у бунар без размишљања. Задржавао сам се рукама и ногама док сам падао да је не повредим. Годинама ја силазим у бунаре, није ме страх, прича Мирољуб, који је јуче изашао из болнице на свој захтев да би се опростио од супруге.

Када је упао у бунар са леденом водом, почела је грчевита борба.

Рзиковао живот да би спасао супругу: Мирољуб Пауновић / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

– Извадио сам јој главу изнад воде. Тада је још била жива. Звао сам из бунара док неко није чуо и дошао. Били смо сигурно два сата у бунару. Када су нас чули, прво су њу извукли, па мене. Када сам питао да ли је жива, рекли су да није. Вероватно се повредила тешко приликом пада – прича Мирољуб скрхан тугом.

Он је примљен јуче око девет часова у прокупачку болницу, где је констатовано да је задобио огуљотине левог рамена, леве подлактице и више огуљотина по леђима, али да повреде нису тешке. Ипак, упркос саветима да би требало да остане на операцији и лечењу, он је изашао из болнице и вратио се кући како би се опростио од супруге.
Репортер Блица присуствовао је тужној сцени када је Мирољуб дошао из болнице и видео супругу у ковчегу. Дубоко потресен трагедијом, он је заплакао над Златиним ковчегом, а колико је био потресен, говори и то да није могао да попије гутљај воде из чаше колико су му руке дрхтале.

скочио је у бунар
Бунар у коме се догодила трагедија / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Драган Тасић, рођени брат настрадале жене, каже да она са супругом није оскудевала ни у чему и да то није разлог што је одлучила да дигне руку на себе.

– Ово је трећи пут за три месеца. Прво је покушала да дигне руку на себе ножем, други пут је покушала да се обеси, ево сад трећи пут. Он је пензионер има добру пензију, лепо су живели. Није беда разлог за ово што се десило, није мука него се нешто променило у њеној глави – каже Тасић.

скочио је у бунар
Злата Пауновић / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати волонтере Центра „Срце“ од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратите мејлом на vanja@centarsrce.org

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни…

Б. Јаначковић, Блиц

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.