Вучић после Јуткине оставке: Показали смо колико поштујемо жене и да смо одговорна странка

Председник је истакао да је одговорност СНС била да покуша да реши проблеме и да покаже грађанима колико поштује жене.

митинг подршке
Милутин Јеличић Јутка / Фото: Бета

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом усвајања оставке председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке у скупштини тог града, да је то био потез СНС, који је и тако показао колико поштује жене и колико је одговорна странка, те да у томе ни на који начин нису учествовале „силеџије, попут Обрадовића, Ђиласа, Трифуновића“.

Упитан да ли је, будући да Јеличић од данас више није председник општине Брус, правда делимично задовољена, јер судски поступак траје, Вучић је приметио да су поједини људи у јавности и политичари из опозиције постали „и судије и богови“ и не само што деле овоземаљску, него и оноземаљску правду.

– Ово је био посао, добар или лош показаће будућност, у складу са тим да ли смо били у праву и каква ће бити судска пресуда, али посао који је обавио СНС. Ни на који начин нису у томе учествовале било какве силеџије попут Обрадовића, Ђиласа, Трифуновића… – рекао је Вучић за ТВ Прва.

Председник је истакао да је одговорност СНС-а била да покуша да реши проблеме и да покаже грађанима колико поштује жене, за разлику од, како је рекао, силеџија које туку новинарке Пинка, упадају са тестерама у РТС, праве живи зид око Председништва.

За разлику од њих, подвукао је Вучић, СНС доноси одговорне одлуке, како у случају напада на новинара Милана Јовановића у Гроцкој, исто и када је реч о Јеличићу  у Брусу.

– То прави велику разлику између одговорних и озбиљних људи и оних који то нису – подвукао је Вучић.

одговорност снс
Фото: Димитрије Гол, Танјуг / Youtube printscreen

– А, изјаве тог типа – гарантује му Ђилас да ће неко доћи или неће доћи… А, ко си ти , шта си ти? Као, градски одборник, да разговараш са трећим помоћником председника Скупштине града Београда Николе Никодијевића о отпаду у Винчи и ни о очему више… А, ни тиме ниси умео да се бавиш у своје време – рекао је Вучић.

Телеграф / Танјуг